|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Tadeusz_Wysocki |
|
Temat postu:
Wysłany: 17-07-2024 - 17:40
|
|
Status: Offline
|
|
No Włodek, dawno mnie nikt nie zaskoczył takim linkiem!
Marysia, skądinąd bardzo miła, zaczyna swoje wspomnienia o Czesławie Niemenie jak u Alfreda H., zaczyna od trzęsienia ziemi, a potem jest jeszcze ,,lepiej", według Marysi:
- ,,Niemen urodził się na Białorusi" (sic!), przypominam datę urodzenia - 16.02.1939
- ,,Niemen - nazwa rzeki, która przechodzi przez miejscowość z której pochodził Czesław Niemen" (sic) - naprawdę to nie Niemen, a Lebiodka.
- a dalej to ja już nie powiem.
Włodek, w tej sytuacji ja wyjeżdżam!
Tadeusz |
|
|
|
|
|
Nass2903 |
|
Temat postu:
Wysłany: 29-07-2024 - 17:12
|
|
Status: Offline
|
|
Tadeusz_Wysocki napisał:
Arek, dzięki, idzie jak burza :)
A więc dzięki tobie mamy już Urodzenia rodziców Anny:
1. Ojciec Stanisław - AU 1861 rodzice Michał Markiewicz i Anna Markiewicz z d. Wydrzycka:
Станислав Маркевичов Male Михаил Маркевичов Male Анна Выдржицкая Female Birth 7 May 1861
2. Matka Emilia - AU 1872 rodzice Michał Drozdowski i Rozalia Drozdowska z d. Trusiło
Эмилия Дроздовска Female Михаил Дроздовский Male Розалия Трусилова Female Birth 7 May 1872
3. I teraz ich ślub!
Ukłony niskie!
witam, mam w rodzinie Katarinę Rosalię Drozdovską (27.09.1816). Jest córką Jerzego Drozdowskiego i Franciszki Sosnowskiej
moderacja (choirek)
Zgodnie z regulaminem i przyjętym zwyczajem prosimy o podpisywanie swoich postów nazwiskiem i imieniem lub przynajmniej imieniem.
Jeżeli każdorazowe podpisywanie postów jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis.
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 5276#75276 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|