Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty
poniedziałek, 26 października 2020

longpixel


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
Kornacki_JacekOffline
Temat postu: Myheritage - plik gedcom  PostWysłany: 09-08-2018 - 16:28
Sympatyk


Dołączył: 02-09-2016
Posty: 45

Status: Offline
Pogooglałem, ale nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. Czy jest jakaś opcja na przeniesienie pliku (import) do excela?
Mam już drzewo raczej w końcowej fazie i chciałbym spokojnie je sobie przechować offline z opcją filtrowania i szukania informacji (wszystkich, które udało mi się zgromadzić w myheritage).
Kończy mi się również abonament i nie mam zamiaru go przedłużać Smile
Będę zobowiązany za jakieś konstruktywne wskazówki.

Pozdrawiam,

Jacek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
marcin_kowalOffline
Temat postu: Myheritage - plik gedcom  PostWysłany: 09-08-2018 - 17:43
Członek PTG


Dołączył: 04-11-2017
Posty: 549
Skąd: Tarnobrzeg
Status: Offline
Prosta sprawa, zainstaluj sobie na komputerze program familytreebuilder pobrany ze strony myheritage. Zsynchronizuj do niego drzewo.
Program, lokalnie nie ma ograniczeń czasowych, ilościowych.
A jeśli chodzi o plik gedcom, to możesz go otworzyć w excellu i po dostosowaniu kolumn (tekst jako kolumny) robisz z nim co chcesz.

_________________
Marcin
______
Archiwum Kaczanowskiego - digitalizacja
Zbiórka funduszy https://zrzutka.pl/64jbck
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
darek65Offline
Temat postu: Myheritage - problem z family tree builder  PostWysłany: 30-08-2018 - 18:57
Sympatyk


Dołączył: 29-05-2008
Posty: 82
Skąd: bartoszyce
Status: Offline
Witam.
Ktoś może już przerabiał podobny problem. Mianowicie. Mam konto premium. Tworząc wykres zbiorowy zapisuje go w pdf ( akurat w acrobat reader dc, ale próbowałem też innych). Plik jest zapisany. Ale już widzę że, źle, bo plik ma małą wielkość. Przy np. 4000 tyś osób i do tego fotografie. Plik powinien zajmować trochę MB a nie 2 MB. Próbuję otworzyć zapisany plik i wyskakuje komunikat o błędzie. Wystąpił problem z odczytem. Czasami pokazuje zapisane puste klatki lub tylko dane bez zdjęć. Co ciekawe wykres 100 osobowy otwiera bez problemu.
I nie wiem gdzie szukać przyczyny.
Pozdrawiam Darek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
lukas49Offline
Temat postu: Myheritage - problem z family tree builder  PostWysłany: 04-11-2018 - 12:21
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 06-09-2013
Posty: 217
Skąd: Toruń
Status: Offline
Witam,
Informuję, że istnieje polskie forum użytkowników programów produkcji MyHeritage, także FTB.
Można na nim uzyskać pomoc w przypadku jakichkolwiek problemów związanych z ich obsługą.
Wiele problemów jest już dokładnie opisanych, wystarczy zapoznać się z wyjaśnieniami w odpowiedzi.
Podaję link - https://www.myheritage.pl/support-forums

_________________
Pozdrawiam - Jan

szukam: Łukasik, Zalewski - Kujawy
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Gadu-Gadu MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
SmoktadeuszOffline
Temat postu: Problemy z Family TreeBuilder i MyHeritage  PostWysłany: 28-01-2019 - 22:00
Sympatyk


Dołączył: 30-01-2015
Posty: 188

Status: Offline
Witam

Mam taki problem i nie wiem jak go rozwiązać.
Kiedy otwieram drzewo na FTB, to przy karcie osoby mam zielony znaczek Dopasowania. Kiedy najeżdżam na niego myszką widać napis: Są dopasowania na 3 witrynach, czy coś takiego.
ALE kiedy otwieram dopasowania to pokazuje mi brak dopasowań. Naciskam więc aktualizuj i znowu nic - brak. Choć wiem, że dopasowania istnieją, bo wcześniej program je pokazywał. Podobnie jest z drzewem na stronie MH.

Czy ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać???

Pozdrawiam Rafał
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
lukas49Offline
Temat postu: Problemy z Family TreeBuilder i MyHeritage  PostWysłany: 31-07-2019 - 22:49
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 06-09-2013
Posty: 217
Skąd: Toruń
Status: Offline
Chyba każdy z użytkowników ma takie przypadki.
Występują one w sytuacji gdy admin drzewa usunął te profile ze swojej witryny po ich wyświetleniu na naszej liście. Nie ma co się martwić, po jakimś czasie znikną automatycznie.

_________________
Pozdrawiam - Jan

szukam: Łukasik, Zalewski - Kujawy
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Gadu-Gadu MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
ZuzaOffline
Temat postu: My Heritage Family Tree Builder w Geni  PostWysłany: 23-06-2020 - 21:45
Sympatyk


Dołączył: 14-02-2008
Posty: 65

Status: Offline
Czy ktoś wie dlaczego po założeniu darmowego drzewa w Geni za pomocą wymienionego programu widzę pełne dane tylko moje, ojca i dziadka ? Dalej jest tylko nazwisko i data, bez imienia.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg
Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego zawiera forum genealogiczne i bazy danych przydatne dla genealogów © 2006-2020 Polskie Towarzystwo Genealogiczne
kontakt:
Strona wygenerowana w czasie 0.268207 sekund(y)