Genealodzy.PL Podziel się na Facebooku

Genealodzy.PL

Użytkownik: Rejestracja
Hasło: Pamiętaj

Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty 04:54 piątek, 19 lipca 2019

longpixel


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
Młochowski_JacekOffline
Temat postu: Re: Sprzęt: bieżące potrzeby  PostWysłany: 31-12-2013 - 19:04
Zarząd PTG


Dołączył: 20-06-2006
Posty: 1689
Skąd: Radom
Status: Offline
OlaH napisał:
...gdy po kliknięciu "Wyślij" ukazuje się strona logowania, loguję się i później klikam "Back" dopóki nie ukaże się z powrotem strona, na której pisałam odpowiedź. Wtedy nadal jestem zalogowana i już wpis się wysyła.
Od lat zawsze używam tego sposobu. Jest niezawodny Smile Polecam go wszystkim jako najlepszy.

_________________
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
OlaHOffline
Temat postu: Re: Sprzęt: bieżące potrzeby  PostWysłany: 31-12-2013 - 19:18
Zasłużony
Członek PTG


Dołączył: 27-03-2010
Posty: 318
Skąd: Batavia, IL, USA
Status: Offline
Jacku,
czy ten sposób jednak w jakiś sposób nie "blokuje" strony, jak zasugerował wcześniej Staszek?
Nigdy nie słyszałam o żadnym blokowaniu, ale.... człowiek uczy się całe życie.

Pozdrawiam,
Ola
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Młochowski_JacekOffline
Temat postu: Czas sesji. Jak nie stracić treści postu.  PostWysłany: 03-01-2014 - 21:51
Zarząd PTG


Dołączył: 20-06-2006
Posty: 1689
Skąd: Radom
Status: Offline
OlaH napisał:
czy ten sposób jednak w jakiś sposób nie "blokuje" strony,
Polecam ten sposób. Nie blokuje to w żaden sposób strony.
Sposobu tego należy używać również w innych przypadkach przekroczenia czasu sesji, np przy dodawaniu artykułów. Czasami po takim cofnięciu się (nie dotyczy to forum a artykułów) i próbie dodania treści wyskakuje błąd "brak uprawnień do wykonania operacji" i wtedy zachodzi potrzeba zwykłego odświeżenia strony przed ponownym wysłaniem treści.

_________________
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Maślanek_JoannaOffline
Temat postu: Działanie "Mojego konta"  PostWysłany: 15-10-2015 - 09:25
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 11-03-2014
Posty: 588

Status: Offline
Bardzo proszę osoby zajmujące się technicznymi warunkami funkcjonowania naszych skrzynek na "genealogach" o poprawę sytuacji w następującej sprawie:
Jeśli piszę do kogoś z mojego konta i wiadomość jest dość długa (sądzę, że chodzi o czas pisania a nie długość wiadomości), to w momencie gdy klikam "wyślij" wiadomość bezpowrotnie znika i system każe mi się ponownie zalogować. Czyli system "widzi" czas pisania wiadomości jako czas bez aktywności i automatycznie po okresie bezczynności wymaga ponownego zalogowania. TYLKO PRZY OKAZJI ZNIKA PRACOWICIE WYGENEROWANA WIADOMOŚĆ Sad Sad Sad.
W imieniu własnym (już kilka razy miałam taką sytuację - zapłakać się można) i innych osób, którym przepadły przygotowane wiadomości bardzo proszę o zmianę tych ustawień.
Pozdrawiam
Joanna
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
tobiaszboksikOffline
Temat postu: Działanie "Mojego konta"  PostWysłany: 15-10-2015 - 10:14
Sympatyk


Dołączył: 27-11-2007
Posty: 431
Skąd: Gdańsk
Status: Offline
Najprościej napisać wiadomość w zewnętrznym edytorze i wkleić ją .

Jarek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
poz_mareckiOffline
Temat postu: wylogowany przy sprawdzaniu odpowiedzi-mam byc sprinterem?  PostWysłany: 02-04-2018 - 21:05
Sympatyk


Dołączył: 28-06-2017
Posty: 56

Status: Offline
Witam,bede sie streszczal bo znowu bedzie lipa.
A wiec ,odpisuje na czyjsc post na forum,cyzeluje slowa i zdania ,nie pisze na trzy strony tylko krotko i na temat.Po okolo 10 minutach a moze i 7 sprawdzam tak jak sugeruje strona i jestem ...wylogowany a moj tekst zniknal i nie moge go znalezc cofajac strone.To jakies zamierzone dzialanie
w celu bezpieczenstwa czy inne cuda?
pozdrawiam,
poz_marecki
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Sławek_BinczakOffline
Temat postu: wylogowany przy sprawdzaniu odpowiedzi-mam byc sprinterem?  PostWysłany: 02-04-2018 - 21:13
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 19-10-2014
Posty: 41
Skąd: Czarna Łąka
Status: Offline
Odpowiadam przez "Szybką odpowiedź". Nie widzę zachęty do sprawdzania.
Klikam dla pewności "Podgląd" i ...?
Otwiera mi się pełne okno edycji posta. Dopisuję i jeszcze raz "Podgląd"...
U góry ekranu widzę wygląd posta w oknie forum, a na środku mogę go edytować dalej.
W końcu klikam "Wyślij" i jest?

Sławek

_________________
Poszukuję aktów zgonu Roberta Grynika lub Gryninga i jego żony Marianny z Ciesielskich. Łódź i okolice. pomiędzy 1885 a 1920.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
WarakomskiOffline
Temat postu:   PostWysłany: 02-04-2018 - 22:02
Sympatyk


Dołączył: 29-02-2012
Posty: 929

Status: Offline
Napisz sobie tekst w Wordzie i wklej.
Krzysztof
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
poz_mareckiOffline
Temat postu:   PostWysłany: 03-04-2018 - 14:11
Sympatyk


Dołączył: 28-06-2017
Posty: 56

Status: Offline
Witam ,nie wiem czy to bylo do mnie "napisz sobie tekst w wordzie " ale odpowiadam ,
ze juz tak robilem (teraz tez)a wordu praktycznie nie uzywam, lecz zanim sie otworzy i tak dalej, to juz skonczylem pisac list w txt (i tak nie mam akcentow pl i klawiature azerty ,takze ten tego.... ).System z cofaniem stron podany powyzej nie dziala u mnie.
Tak mysle ,ze moze napisac ostrzezenie po kliknieciu w "szybka odpowiedz"
ze jest tyle ŕ tyle czasu albo powiadomienie o "przeladowaniu" strony po np 3 minutach(tak mialem w jednym serwisie mailowym i trzeba bylo kliknac zeby zachowac ciaglosc.)
Inaczej niektore osoby ,szczegolnie starsze beda "klepac" a na koncu tekst zniknie i dadza sobie
spokoj.Tez pare razy odpuscilem z tego powodu.
Nie jestem informatykiem ,takze tego nie zrobie, ale proponuje "zrzute" celowa na kogos ,kto
wstawi jakis prosty skrypt i po sprawie.
pozdrawiam,
poz_marecki
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Małgorzata_KulwiećOffline
Temat postu:   PostWysłany: 03-04-2018 - 15:27
Sympatyk


Dołączył: 16-02-2012
Posty: 936

Status: Offline
W ogóle nie rozumiem co Ci się dzieje.
Ja wyłącznie piszę w okienku Szybka Odpowiedź. Nieraz zostawiam tekst na kilka godzin, żeby potem dokończyć. Sprawdzam na podglądzie i nigdy nic mi nie zniknęło.
Może to Twój komputer działa tak dziwnie.
A może jakiś wirus? Nie znam sie na tym.

Teraz specjalnie sprawdziłam.
Napisałam tekst. Weszłam w podgląd. Cofnęłam. I następnie wróciłam (strzałkami przy paku adresu) i mam ciągle ten sam tekst.
Mam Win 7 Home Premium SP1. Firefox 51.0.1.

_________________
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć

Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach
Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku. Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
poz_mareckiOffline
Temat postu:   PostWysłany: 03-04-2018 - 15:43
Sympatyk


Dołączył: 28-06-2017
Posty: 56

Status: Offline
Witam ponownie,
tak juz mam.Wirus nie ,raczej inne zabezpieczenia ,ktore w jakis sposob wylogowuja.
Bede z tym jakos zyl.Naucze sie pisac krotko i na temat albo bede kopiowac tekst.
Pozdrawiam,
poz_marecki
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Grazyna_GabiOffline
Temat postu:   PostWysłany: 03-04-2018 - 17:37
Sympatyk


Dołączył: 02-01-2010
Posty: 2274
Skąd: Hamburg
Status: Offline
Jesli cofanie u Ciebie zawodzi to jaki problem otworzyc dwa okna genealodzy.pl
w jednym piszesz ile chcesz a w drugim zawsze mozesz sprawdzic czy jestes zalogowany
czy juz nie, jesli nie - to logujesz sie ponownie, po zalogowaniu napisany post w drugim
oknie wysylasz i nic nie ginie.

Pozdrawiam
Grazyna
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
mgiersOffline
Temat postu:   PostWysłany: 03-04-2018 - 21:42
Sympatyk


Dołączył: 11-04-2009
Posty: 240

Status: Offline
Witam, to nie jest żaden błąd czy też wirus. Skrypt tego forum poprostu tak ma. Kiedyś było to nagminne, nawet skrzynki pocztowe e-mail wylogowywały przy dłuższym pisaniu.
Jest na to prosta rada - podczas logowania się wystarczy zaznaczyć opcję "Zapamietaj" obok kwadracika "Zaloguj" i po sprawie, można pisać do woli i komputer nie będzie wołał o ponowne zalogowanie się po długim pisaniu i wysyłaniu wiadomosci. Oczywiscie ta funkcja "Zapamietaj" została utworzona w innym celu tzn. abyśmy nie musieli się logować po ponownym wejściu na stronę (cookies) ale co nam szkodzi nacisnąć "wyloguj" po skończonej pracy.
Dla bezpieczeństwa tak nawet proponowałbym robić zawsze! Smile
Nie wiem czy wyjaśniłem to w przejrzysty sposób, w kazdym razie sprawdzone, to działa.

_________________
pozdrawiam Maciej
Retuszuję zdjęcia powyżej 300dpi !!!
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg
Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego zawiera forum genealogiczne i bazy danych przydatne dla genealogów © 2006-2019 Polskie Towarzystwo Genealogiczne
kontakt:
Strona wygenerowana w czasie 0.067369 sekund(y)