Genealodzy.PL Podziel się na Facebooku

https://genealodzy.pl/

Polskie TG  
Użytkownik:         Rejestracja
Hasło: Zapamiętaj

flag-pol flag-eng     home login logout     Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty

23:11 piątek, 14 grudnia 2018


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
Bea
Temat postu: Re: Od kilku dni nie wyświetlają mi się skany na szukajwarch  PostWysłany: 13-03-2018 - 19:03
Sympatyk


Dołączył: 01-06-2009
Posty: 1078
Skąd: Mazowsze (Ziemia Zawkrzańska)
Kasia_Marchlińska napisał:
Czy macie ten sam problem? Sprawdzałam na dwóch komputerach w różnych przeglądarkach, przykładowy skan:

http://www.szukajwarchiwach.pl/72/183/0 ... _C568sQSJA

(indeksuję Cyrkuł I z warszawy).

dzięki,
Kaśka

u mnie działa (FF 52.6.0 esr dla 32bit)
niedawno była jakaś aktualizacja wtyczek - masz wszystkie aktualne ?

_________________
Beata
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
SidorOffline
Temat postu: Re: Od kilku dni nie wyświetlają mi się skany na szukajwarch  PostWysłany: 13-03-2018 - 19:25
Sympatyk


Dołączył: 05-02-2017
Posty: 90

Status: Offline
To nie jest kwestia tego, które skany się nie otwierają, bo mi nie otwierają się te, które już wiele razy przeglądałam. I miałam też efekt prześwietlenia skanu, kiedy się jeszcze pojawiały.

_________________
Pozdrawiam
Ula
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Madzik88Offline
Temat postu: Re: Od kilku dni nie wyświetlają mi się skany na szukajwarch  PostWysłany: 13-03-2018 - 19:30
Zasłużony


Dołączył: 09-02-2015
Posty: 7

Status: Offline
Dziwne, u mnie działa. Chrome 63.0.3239.132 na Win 64 bit.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Łuniewska_EwaOffline
Temat postu: Re: Od kilku dni nie wyświetlają mi się skany na szukajwarch  PostWysłany: 13-03-2018 - 19:50
Sympatyk


Dołączył: 17-03-2015
Posty: 304

Status: Offline
U mnie jedne się otwierają, inne nie.
Łuniewska Ewa.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Sroczyński_WłodzimierzOffline
Temat postu: Re: Od kilku dni nie wyświetlają mi się skany na szukajwarch  PostWysłany: 13-03-2018 - 20:23
Zasłużony
Członek PTG


Dołączył: 09-10-2008
Posty: 16969
Skąd: Warszawa
Status: Offline
Ewo: które?Smile
przykłady z jednej i drugiej grupy sporo mogłyby wnieść.

_________________
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
http://genealodzy.pl/index.php?module=M ... 3odzimierz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Krzysiek_Offline
Temat postu: Re: Od kilku dni nie wyświetlają mi się skany na szukajwarch  PostWysłany: 13-03-2018 - 21:36
Sympatyk


Dołączył: 12-01-2014
Posty: 87

Status: Offline
Rozwiązanie jest proste. Usuńcie bądź dodajcie, w zależności od potrzeby, "www" do linku, a gwarantuję, że zobaczycie każdy skan na szwa. Niestety zmienia się to i jednego dnia można otworzyć skan z "www", drugiego dnia bez... Trzeba próbować.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Ted_BOffline
Temat postu:   PostWysłany: 14-03-2018 - 10:18
Sympatyk


Dołączył: 18-02-2016
Posty: 564

Status: Offline
Witam !
Krzyśku, a próbowałeś sam to co piszesz ?
Po wpisaniu adresu domeny bez www. i po kliknięciu, żeby wejść na stronę - adres domeny automatycznie zmienia się na adres z www.
Jest to normalnie praktykowana sytuacja - tzw. przekierowanie 301.
Robi się to poprzez odpowiedni zapis w pliku .htaccess w katalogu głównym na serwerze.
Wtedy normalni użytkownicy poprzez przeglądarki i roboty jednakowo interpretują adresy domeny, zarówno ten z, jak i bez "www.".
Problem miał (przynajmniej w czasie przeszłym w moim przypadku) inne podłoże.
Pozdrawiam !
Tadek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Ted_BOffline
Temat postu:   PostWysłany: 14-03-2018 - 22:16
Sympatyk


Dołączył: 18-02-2016
Posty: 564

Status: Offline
Witam !
Cały czas dziś działało normalnie na Chrome.
Ok. 21:50 zrobiłem sobie 10 min przerwy i koniec pracy. Nie otwiera się powiększenie.
To samo co przedwczoraj.
Na IE działa normalnie.
Na Firefox nie działa.

Przeglądana rzecz:
http://www.szukajwarchiwach.pl/29/5/0/2 ... a3Frt-0O7A

Poniżej zrzut ekranu z Firefox'a - i tu ciekawa rzecz. Chyba ze 2 minuty serwer się łączył - widoczne u dołu ekranu "Przesyłanie danych z stats.g.doubleclick.net..." .

http://www.cieslin.pl/wp-content/upload ... /Snap1.png

Czyżby było związane z tym:
https://translate.google.pl/translate?h ... rev=search

Pozdrawiam !
Tadek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Sroczyński_WłodzimierzOffline
Temat postu:   PostWysłany: 14-03-2018 - 22:35
Zasłużony
Członek PTG


Dołączył: 09-10-2008
Posty: 16969
Skąd: Warszawa
Status: Offline
potwierdzam (w części dotyczącej braku dostępu)
cała jednostka
http://www.szukajwarchiwach.pl/29/5/0/2 ... 0#tabSkany
nie otwierają (w okolicach pisania posta) mi się na żadnej
z chyba 5 najpopularniejszych przeglądarkach, na żadnym systemie (macowym, windowsowym, androidowym)


PS co do hipotez: skrypt się raczej walnął (został uszkodzony? nie wiem..widzę pewne niezgodności z poprzednimi wersjami)
PPS "webproject 1.0.4" sobie radzi z ww Smile - polecam jak zawsze, jednak pliki graficzne to programem graficznym nie "przeglądarką internetową" lepiej zawsze przeglądać, a że off-line najczęściej trzeba..ano trzeba, ale takie ściągnięte mają swoje zalety

_________________
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
http://genealodzy.pl/index.php?module=M ... 3odzimierz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Ted_BOffline
Temat postu:   PostWysłany: 14-03-2018 - 23:19
Sympatyk


Dołączył: 18-02-2016
Posty: 564

Status: Offline
Kolejna ciekawa rzecz.
Na IE działało wszystko do momentu zamknięcia strony.
Teraz otwieram ponownie. Zaglądam do tej samej pozycji archiwalnej.
Wybieram skan - otwiera się jego powiększenie - tylko tej wyskakującej strony z powiększeniem nie można powiększyć na cały ekran. Nieaktywne są te dwa kwadraciki znajdujące się z lewej strony "X" zamykającego stronę.
Narzędzia na powiększeniu działają.
Dziwne rzeczy.
Tadek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Krzysiek_Offline
Temat postu:   PostWysłany: 14-03-2018 - 23:36
Sympatyk


Dołączył: 12-01-2014
Posty: 87

Status: Offline
Tadek, ja wiem co piszę Wink
Poniżej przykład z teraz:
z www
bez www

Ze strony szukajwarchiwach korzystam jedynie z firefoxa.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Ted_BOffline
Temat postu:   PostWysłany: 15-03-2018 - 10:45
Sympatyk


Dołączył: 18-02-2016
Posty: 564

Status: Offline
Witam !
Dziś ten sam problem co wczoraj.
http://www.szukajwarchiwach.pl/29/5/0/2 ... IQYs9ZGKtA

Na Chrome i Firefox'ie powiększenia się nie otwierają. Normalnie działają natomiast na IE.

Krzyśku ! Pisząc o przekierunkowaniu miałem na myśli adres domeny głównej (tak ją nazwijmy). Natomiast nie sprawdzałem tego na adresie konkretnego zdjęcia (skanu). Teraz sprawdziłem na na IE i faktycznie tutaj adres skanu bez "www." nie jest przekierunkowany na adres z "www.". Tylko, że bez "www." nic nam się nie otwiera.
Pozdrawiam !
Tadek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
sloniatko60Offline
Temat postu:   PostWysłany: 15-03-2018 - 10:53
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 29-11-2013
Posty: 888

Status: Offline
Na moim starym Chrome wersja 49.0.2623.112 otwierają się powiększenia np. przeglądam teraz AP Kalisz.

Pozdrawiam
Marek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Ted_BOffline
Temat postu:   PostWysłany: 15-03-2018 - 11:21
Sympatyk


Dołączył: 18-02-2016
Posty: 564

Status: Offline
Żarło, żarło i ... przestało !
Na IE też już nie działa.
Tadek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Krzysiek_Offline
Temat postu:   PostWysłany: 15-03-2018 - 12:00
Sympatyk


Dołączył: 12-01-2014
Posty: 87

Status: Offline
Nie wiem jak sytuacja wygląda na IE (mocno przestarzała i niefunkcjonalna przeglądarka), ale za to na FF jest wszystko. Chodzi mi o przypadek bez www. Z www skan się nie otwiera.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg

Zarząd PTG: ptg@genealodzy.pl.:. rss Nasz RSS .:. Administrator strony: admin@genealodzy.pl
Strona wygenerowana w czasie 0.067228 sekund(y)