Genealodzy.PL Podziel się na Facebooku

https://genealodzy.pl/

Polskie TG  
Użytkownik:         Rejestracja
Hasło: Zapamiętaj

flag-pol flag-eng     home login logout     Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty

20:47 piątek, 21 września 2018


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
Sroczyński_WłodzimierzOffline
Temat postu:   PostWysłany: 10-11-2017 - 14:48
Zasłużony
Członek PTG


Dołączył: 09-10-2008
Posty: 16412
Skąd: Warszawa
Status: Offline
Teraz i Włodek widzi:)
skupiłem się na informacji o brakach (domniemując, że były wszystkie, potwierdziłem, że są jednostki których skanów brak) Sławek - i słusznie - sprecyzował, że brak nie dotyczy wszystkiego

w odpowiednim wątku (o NAC i szwa) znajdziesz informacje o wyszukiwaniu i błędach
w końcu to SZUKAJ
nie znajdź:)

_________________
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
http://genealodzy.pl/index.php?module=M ... 3odzimierz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
xtedek
Temat postu:   PostWysłany: 10-11-2017 - 14:58
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 30-05-2016
Posty: 208

Niestety na szwa widać mają duże problemy.
To co ja widzę, że u nich szwankuje w tej chwili:
1. Wyszukiwarka "Tylko ze skanami" nie zwraca wyników pomimo, że są
2. Zaznaczenie "Akta metrykalne i stanu cywilnego" nie zwraca wyników pomimo, że są
3. Liczba skanów czasem pokazuje "0", pomimo, że są
4. Skany były a teraz ich nie ma - tu pewny nie jestem, ale wydaje mi się, że się tak zadziało

Grzegorzu na te problemy nie ma wpływu moja wtyczka, ona jest tylko do ściągnięcia tego co człowiek sam już znajdzie.

_________________
Kamil Tetkowski

Zbieram informacje o wszystkich Tetkowskich!
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Mendyka_GrzegorzOffline
Temat postu:   PostWysłany: 10-11-2017 - 15:12
Sympatyk


Dołączył: 11-07-2006
Posty: 474
Skąd: Wrocław/Kalisz
Status: Offline
xtedek napisał:
Niestety na szwa widać mają duże problemy.
To co ja widzę, że u nich szwankuje w tej chwili:
1. Wyszukiwarka "Tylko ze skanami" nie zwraca wyników pomimo, że są
2. Zaznaczenie "Akta metrykalne i stanu cywilnego" nie zwraca wyników pomimo, że są
3. Liczba skanów czasem pokazuje "0", pomimo, że są
4. Skany były a teraz ich nie ma - tu pewny nie jestem, ale wydaje mi się, że się tak zadziało

Grzegorzu na te problemy nie ma wpływu moja wtyczka, ona jest tylko do ściągnięcia tego co człowiek sam już znajdzie.


Tak Kamilu, Twoja wtyczka działa super! dziękuję!
ja miałem pecha, że trafiłem na problemy SzWA, co potwierdzasz w 1,2,3,4, podczas prób i uczenia się Twojej wtyczki,
zaś przy mojej mozolnej znajomości różnych komputerowo-programistycznych cudów mogę się dodatkowo pogubić.
Dlatego dziękuję za pochylenie się nad nami Tobie i tym, którzy pomagają
autentycznie, bez ironicznych przytyków.

Pozdrawiam
do następnego problemu wykluczanych Rolling Eyes

_________________
Grzegorz z Wrocławia
Śląskie Towarzystwo Genealogiczne [102/2001]
Kaliskie Towarzystwo Genealogiczne [ 16/2010]
http://genealodzy.wroclaw.pl/
http://gento.wroclaw.pl/
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
kryclaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 10-11-2017 - 15:48
Sympatyk


Dołączył: 19-02-2007
Posty: 32

Status: Offline
Wtyczka bardzo fajna, ale ja mam problem.
Ponieważ włączam pobieranie i nic nie ruszam, czekam aż pobierze wszystkie skany.
Skany się pobierają pobierają i nagle 137/243 i koniec.
Proces się przerywa i kończy.
Druga kwestia jest taka że po zakończeniu kompletnego lub nie kompletnego procesu pobierania potem mam problem z uruchomieniem SZWA, strona się nie odświeża wręcz nie może załadować.
Co można z tym fantem zrobić? Jakieś porady?

Pozdrawiam,
K.F

_________________
Pozdrawiam,
Krzysztof Feluś
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
xtedek
Temat postu:   PostWysłany: 10-11-2017 - 16:23
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 30-05-2016
Posty: 208

krycla napisał:
Wtyczka bardzo fajna, ale ja mam problem.
Ponieważ włączam pobieranie i nic nie ruszam, czekam aż pobierze wszystkie skany.
Skany się pobierają pobierają i nagle 137/243 i koniec.
Proces się przerywa i kończy.
Druga kwestia jest taka że po zakończeniu kompletnego lub nie kompletnego procesu pobierania potem mam problem z uruchomieniem SZWA, strona się nie odświeża wręcz nie może załadować.
Co można z tym fantem zrobić? Jakieś porady?

Pozdrawiam,
K.F



To jest wersja testowa i po to jest też na forum, żeby opisywać błędy Smile

Proszę podać link na którym dokładnie taki błąd występuje. I napisać co dokładnie krok po kroku trzeba zrobić żeby zablokować stronę.

Żeby coś naprawić to najpierw muszę to zobaczyć, a żeby to zrobić muszę błąd odtworzyć u siebie Smile

_________________
Kamil Tetkowski

Zbieram informacje o wszystkich Tetkowskich!
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
kryclaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 15-11-2017 - 14:32
Sympatyk


Dołączył: 19-02-2007
Posty: 32

Status: Offline
Witam,

Otwieram normalnie SZWA na jakiejkolwiek stronie ze skanami.
Rozpoczynam pobieranie i dochodzi do jakiegoś momentu np 137/245 skanów i przerywa się akcja pobierana a przy okazji blokuje strona SZWA i nie można przez dłuższy czas jej włączyć.

http://szukajwarchiwach.pl/30/338/0/-/1 ... 1#tabSkany udało mi się je pobrać za którymś kolejnym razem.

pozdrawiam.
K.F

_________________
Pozdrawiam,
Krzysztof Feluś
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
MARIOKOffline
Temat postu:   PostWysłany: 08-02-2018 - 10:02
Sympatyk


Dołączył: 16-10-2015
Posty: 716

Status: Offline
Witam,

wtyczka super, ale mam problem chyba nie dotyczący samej wtyczki lecz czegoś u mnie, czego nie wiem. Zapisuje mi wszystkie skany ok, ale potem na wszystkie muszę klikać przycisk zachowaj - dlaczego jak tego uniknąć.

Z góry dziękuję za podpowiedź.

"
00000188.jpg
http://szukajwarchiwach.pl/48/284/0/-/3 ... OrXHgzescw
Plik tego typu może uszkodzić komputer.
PRZERWIJ ZACHOWAJ"

_________________
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica
Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek
Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
TomkowOffline
Temat postu:   PostWysłany: 12-02-2018 - 19:37
Sympatyk


Dołączył: 12-03-2011
Posty: 45
Skąd: Toruń
Status: Offline
Czy znacie Państwo podobne rozwiązanie dla skanów zawartych na serwisie FamilySearch? Trochę szukałem, ale nie znajduję, co nie wyklucza, że sprawa była już omówiona - wówczas przepraszam za zbędny SPAM.

Pozdrowienia, Tomasz

_________________
Pozdrowienia, Tomasz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Sroczyński_WłodzimierzOffline
Temat postu:   PostWysłany: 12-02-2018 - 20:42
Zasłużony
Członek PTG


Dołączył: 09-10-2008
Posty: 16412
Skąd: Warszawa
Status: Offline
nie, dlatego (skoro do szwa już istniała wcześniej dobrze działająca, a chodziły słuchy, że do FS będzie pilna potrzeba bo zamkną) na początku listopada uśmiechałem się jako i Ty teraz czynisz
co było do FS - chyba już nie działa
ale...możesz odszukać posty Sławka Worwąga;)

_________________
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
http://genealodzy.pl/index.php?module=M ... 3odzimierz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
fi8
Temat postu:   PostWysłany: 08-05-2018 - 15:50
Sympatyk


Dołączył: 17-12-2008
Posty: 21

Witam,

Czy plugin będzie jeszcze rozwijany?
Obecna wersja niestety po pierwszym użyciu zawiesiła się w trakcie pobierania i już nie udało się jej drugi raz zmusić do pracy mimo reinstalacji etc.
Dodatkowo wyglada na to, że SZWA przy masowym ściąganiu plików blokuje na jakiś czas dostęp.

Pozdrawiam,

Filip
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
kkrzastekOffline
Temat postu:   PostWysłany: 06-06-2018 - 16:34
Sympatyk


Dołączył: 16-09-2017
Posty: 44

Status: Offline
Witam

Wtyczka przestała mi działać. Będąc na stronie ze skanami, pokazuje komunikat Przejdź do strony ze skanami. czy jest sposób, aby rozwiązać ten problem?

Krzysztof

_________________
Moje miejscowości: (Nowa) Dęba, Tarnowska Wola, Rozalin, Majdan Królewski, Huta Komorowska, Ślęzaki, Pliskowola, Suchowola, Osiek, Niekrasów, Ossala.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Kazmierczak_SlawomirOffline
Temat postu:   PostWysłany: 06-06-2018 - 17:03
Sympatyk


Dołączył: 18-03-2014
Posty: 132

Status: Offline
Dzień dobry,
wciąż działa program WebProject: https://www.dropbox.com/s/m4i27cb0qcj1d ... t.zip?dl=0
Pozdrawiam
Sławomir
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg

Zarząd PTG: ptg@genealodzy.pl.:. rss Nasz RSS .:. Administrator strony: admin@genealodzy.pl
Strona wygenerowana w czasie 0.068886 sekund(y)