|
|
|
Autor |
Wiadomość |
dauttieg |
|
Temat postu:
Wysłany: 26-05-2011 - 19:33
|
|
Status: Offline
|
|
Chętnie zajmę się parafiami Jeziorsko,Chlewo, Iwanowice, po polsku lub rosyjsku |
|
|
|
|
|
Jado |
|
Temat postu:
Wysłany: 15-06-2011 - 21:45
|
|
|
|
Jeżeli jest jeszcze możliwość,poproszę Malanów.
Jacek |
|
|
|
|
|
kamil_360 |
|
Temat postu:
Wysłany: 16-06-2011 - 16:14
|
|
|
|
Witam!
A ja z kolei chciałbym się dowiedzieć, jakie lata obejmuje materiał z parafii Wyszyna, i czy należy do niej także Górowo.
A, i do której parafii należy Konin, i jakie lata będą dostępne?
Pozdrawiam,
~Kamil |
|
|
|
|
|
jarekf20 |
|
Temat postu:
Wysłany: 18-06-2011 - 09:30
|
|
|
|
Witam,
Jeśli jest jeszcze możliwość to zgłaszam się na indeksację parafii Sadlno powiat koniński.
pozdrawiam
Jarek |
|
|
|
|
|
mwpch |
|
Temat postu: Digitalizacja w AP Poznań
Wysłany: 15-03-2012 - 11:13
|
|
|
|
Na stronie AP Poznań znalazłem komunikat, że w dniach 12-30 marca z uwagi na pracę przy digitalizacji zasobów Oddziału w Koninie zostaną wyłączone z udostępniania i kwerend niektóre zespoły akt. Podano tylko ich numery, ale skopiowałem z szukajwarchiwach o jakie zespołychodzi:
54/734, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Brudzew (pow. koniński)
54/752, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Grabienice (pow. koniński)
54/754, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Grodziec (pow. koniński)
54/755, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Grodzisko (pow. kaliski)
54/756, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Grzegorzew (pow. kolski)
54/758, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Izbica Kujawska (pow. kolski)
54/761, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Kalinowa (pow. turecki)
54/764, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Kleczew (pow. koniński)
54/776, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Lądek (pow. koniński)
54/778, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Lisiec Wielki (pow. koniński)
54/782, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Malanów (pow. turecki)
54/784, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Mąkoszyn (pow. kolski)
54/792, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Osiek Wielki (pow. kolski)
54/802, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Rychwał (pow. koniński)
54/804, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Sadlno (pow. kolski)
54/807, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Skęczniew (pow. turecki)
54/808, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Skulsk (pow. koniński)
54/810, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Słupca
54/812, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Sompolno (pow. kolski)
54/813, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Spicimierz (pow. poddębicki)
54/814, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Stare Miasto (pow. koniński)
54/815, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Ślesin (pow. koniński)
54/819, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Tuliszków (pow. turecki)
54/820, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Turek
54/821, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Umień (pow. kolski)
54/822, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Uniejów (pow. poddębicki)
54/824, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Wąsosze (pow. koniński)
54/825, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Wielenin (pow. poddębicki)
54/826, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Wilamów (pow. turecki)
54/827, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Wilczyn (pow. koniński)
54/828, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Wrząca Wielka (pow. kolski)
54/830, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Zagórów (pow. słupecki)
54/831, Akta stanu cywilnego Parafii Rzymskokatolickiej Złotków (pow. koniński)
54/834, Akta stanu cywilnego Okręgu Bóżniczego Dąbie (pow. kolski)
54/836, Akta stanu cywilnego Okręgu Bóżniczego Izbica Kujawska (pow. kolski)
54/837, Akta stanu cywilnego Okręgu Bóżniczego Kleczew (pow. koniński)
54/839, Akta stanu cywilnego Okręgu Bóżniczego Koło
54/840, Akta stanu cywilnego Okręgu Bóżniczego Konin
54/844, Akta stanu cywilnego Okręgu Bóżniczego Słupca
54/846, Akta stanu cywilnego Okręgu Bóżniczego Ślesin (pow. koniński)
54/849, Akta stanu cywilnego Okręgu Bóżniczego Zagórów (pow. słupecki)
54/852, Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Dąbie (pow. kolski)
54/853, Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Grodziec (pow. koniński)
54/854, Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Koło
54/855, Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Konin
54/857, Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Przedecz (pow. włocławski)
54/858, Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Sompolno (pow. kolski)
54/859, Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Turek
54/861, Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Władysławów (pow. turecki)
54/862, Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Zagórów (pow. słupecki)
54/863, Akta stanu cywilnego Parafii Ewangelicko-Reformowanej Żychlin (pow. koniński)
Celem jest umieszczenie skanów w szukajwarchiwach, choć nie napisano kiedy się to stanie.
Marek |
|
|
|
|
|
Dławichowski |
|
Wysłany: 16-03-2012 - 20:44
|
|
|
|
Dzień dobry!
Będąc 6 marca w A.P. Konin Dyrektor A.P. Konin osobiście mi powiedział, że część ksiąg metrykalnych "mojego" Kazimierza Biskupiego jest dostępna w SZUKAJ W ARCHIWACH. Szczęśliwy po powrocie do Koszalina natychmiast chciałem sprawdzić, które księgi są dostępne. Sprawdziłem: ŻADNE!!! Temu człowiekowi nie ma co wierzyć! Pewnie tak samo bedzie z powyższymi. Ten człowiek jak mówi, że robi - to mówi. Ot co! Zapewnia:
Krzycho z Koszalina
P.S.
Razem z Leszkiem wykonujemy 16.000 zdjęć dziennie. ale przy tej nawet wydajności nie bylibyśmy w stanie sfotografować w powyższym terminie, powyższe zespoły. Obiecanki-cacanki. |
_________________ O mnie:
http://www.dlawich.pl/
|
|
|
|
|
magdalena72 |
|
Wysłany: 24-04-2012 - 17:53
|
|
|
|
podaję za stroną forum WTG Gniazdo - http://www.wtg-gniazdo.org/forum/viewto ... &start=280
ja właśnie utknęłam bo to moje parafie Dobrów i Chwalborzyce m.in.
Jest już oficjalna lista parafii z oddziału konińskiego, które zostały dodane lub uzupełnione w ZoSIA.
parafie rzym.-kat.:
•powiat kaliski: Kalinowa
•powiat kolski: Chełmno, Dąbie, Dęby Szlacheckie, Dobrów, Kłodawa, Kościelec, Lubstów, Lubstówek, Mąkolno
•powiat koniński: Dobrosołowo, Golina, Gosławice, Kawnice, Kazimierz Biskupi, Konin, Królików, Krzymów, Kuchary Kościelne, Lądek, Licheń, Morzysław, Rzgów, Sławsk
•powiat łęczycki: Świnice Warckie
•powiat poddębicki: Chwalborzyce
•powiat słupecki: Ciążeń, Cienin Kościelny, Giewartów, Koszuty, Kowalewo-Opactwo, Młodojewo, Ostrowite
•powiat turecki: Chlewo, Dobra, Goszczanów, Grzymiszew, Janiszew, Jeziorsko, Malanów, Tokary, Wyszyna
•powiat włocławski: Broniszewo
•powiat wrzesiński: Szamarzewo
parafie ew.-augsb.:
•powiat koniński: Grodziec
okręgi bożnicze:
•powiat kolski: Kłodawa, Sompolno
•powiat koniński: Kleczew
•powiat wrzesiński: Pyzdry
Pozdrawiam wszystkich Magdalena |
|
|
|
|
|
|
Temat postu: Re: Digitalizacja w AP Poznań
Wysłany: 24-04-2012 - 18:11
|
|
|
|
Dławichowski napisał:
Dzień dobry!
Będąc 6 marca w A.P. Konin Dyrektor A.P. Konin osobiście mi powiedział, że część ksiąg metrykalnych "mojego" Kazimierza Biskupiego jest dostępna w SZUKAJ W ARCHIWACH. Szczęśliwy po powrocie do Koszalina natychmiast chciałem sprawdzić, które księgi są dostępne. Sprawdziłem: ŻADNE!!! Temu człowiekowi nie ma co wierzyć! Pewnie tak samo bedzie z powyższymi. Ten człowiek jak mówi, że robi - to mówi. Ot co! Zapewnia:
Krzycho z Koszalina
P.S.
Razem z Leszkiem wykonujemy 16.000 zdjęć dziennie. ale przy tej nawet wydajności nie bylibyśmy w stanie sfotografować w powyższym terminie, powyższe zespoły. Obiecanki-cacanki.
Aby tradycji stała się zadość - eksperci mają rację
Obiecanki-cacanki.
Ja się pytam, gdzie jest parafia Wilamów ? |
_________________ Pozdrawiam,
Marcin Marynicz
Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
|
|
|
|
|
AdrianKonin |
|
Wysłany: 24-04-2012 - 23:19
|
|
|
|
Witam, jestem tu nowy i niemogę się połapać trochę tutaj, Czy za informację które udziela A.P w Koninie się płaci? Chodzi mi o imiona rodziców mojego pradziadka, znam jego dat ur i smierci oraz imię i nazwisko. |
|
|
|
|
|
Jado |
|
Wysłany: 25-04-2012 - 07:21
|
|
|
|
AdrianKonin napisał:
Witam, jestem tu nowy i niemogę się połapać trochę tutaj, Czy za informację które udziela A.P w Koninie się płaci? Chodzi mi o imiona rodziców mojego pradziadka, znam jego dat ur i smierci oraz imię i nazwisko.
Oczywiście cennik znajdziesz na stronie AP Konin.Ale widzę że podpisujesz się ..z Konina łatwiej byłoby Ci samemu porobić zdjęcia.
magdalena72 napisał:
............................Jest już oficjalna lista parafii z oddziału konińskiego, które zostały dodane lub uzupełnione w ZoSIA................................powiat turecki: Malanów......................
Pozdrawiam wszystkich Magdalena
Parafrazując słowa Pana Krzycho ,wymieniona wyżej parafia jest w ZOSIA od kilku msc.,dokładnie od 30 sierpnia 2011 roku,nie mam pojęcia dlaczego została wymieniona jako "Nowa"!?Dokładnie lata 1878-1884 zostały wprowadzone tego dnia,dzisiaj się chwalą że uzupełnili lub dodali?
Jacek |
|
|
|
|
|
kaskam |
|
Temat postu:
Wysłany: 25-04-2012 - 09:10
|
|
|
|
|
|
|
Worwąg_Sławomir |
|
Temat postu:
Wysłany: 25-04-2012 - 09:16
|
|
|
|
Na pewno zostały dodane skany z parafii Chełmno do 1835r. Wcześniej ich nie było. |
_________________ Pozdrawiam
Sławek Worwąg
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 25-04-2012 - 10:00
|
|
|
|
magdalena72 napisał:
podaję za stroną forum WTG Gniazdo - http://www.wtg-gniazdo.org/forum/viewto ... &start=280
Jest już oficjalna lista parafii z oddziału konińskiego, które zostały dodane lub uzupełnione w ZoSIA. Magdalena
Te informacje są mylące, gdyż w ZoSIA umieszczane są najpierw tylko katalogi zasobów archiwalnych wg systemu IZA, zaś nikt nigdzie nie informuje o dodaniu do tych katalogów skanów ksiąg , na co wszyscy tak niecierpliwie czekamy. A właśnie dopiero od obejrzenia skanów zaczyna się przygoda genealoga...
Pozdrawiam
Jurek
PS. ja czekam na Tokary |
|
|
|
|
|
Paola_ |
|
Wysłany: 27-02-2013 - 20:18
|
|
|
|
Witam,
Czy ostatecznie w zasobach cyfrowych AP są już skany z parafii Lądek? Niezbyt sie jeszcze orientuję w wyszukiwaniu z baz AP, więc byłabym wdzięczna za potwierdzenie.
Pozdrawiam
Sylwia |
|
|
|
|
|
Anetta_72 |
|
Wysłany: 18-04-2013 - 21:16
|
|
|
|
Witam,
Krzysztofie jeśli sprawa jest nadal aktualna to zgłaszam się do indeksacji Uniejowa, robię już tą parafię z materiałów w AP Łódź więc mogę pociągnąć to co jest w AP Konin. Jeśli będziesz już coś konkretnego wiedział to proszę daj mi znać tutaj albo na priva.
Pozdrawiam,
Anetta. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|