|
|
|
Autor |
Wiadomość |
niepco |
|
Temat postu: Problemy z Myhertiage
Wysłany: 03-11-2024 - 08:45
|
|
Status: Offline
|
|
Można do nich napisać i spróbować wyjaśnić sytuację. Można wykupić ponownie premium. A najlepiej zrezygnować z ich usług i zakupić polski program genealogiczny. Tylu głupot ile jest na MH to chyba nigdzie nie ma... |
_________________ Tomasz Niepokój
|
|
|
|
|
pstrzel |
|
Temat postu: Re: Problemy z Myhertiage
Wysłany: 03-11-2024 - 20:06
|
|
|
|
kora napisał:
Dzień dobry,
Czy ktoś z Państwa mógłby mi pomóc zrozumieć dlaczego Myhertiage każe mi rozszerzyć abonament, gdyż w moim podstawowym nie ma już miejsca. Nadmienię, że moje konto zostało przejęte przez Myhertiage z platformy Moi Krewni i de facto powinnam mieć nieograniczone możliwości.
A może ma to coś wspólnego z tym, że nieznana mi osoba, będąca członkiem mojej witryny, bez mojej wiedzy i zgody wykupiła mi na krótki okres czasu abonament Premium. Po jego wygaśnięciu zaczęły się problemy. W obecnej chwili nie mogę dodawać zdjęć, nawet po usunięciu kilkunastu fotografii nie zwolniło się miejsce.
Co robić w takiej sytuacji?
Proszę o radę i z gór dziękuję
Pozdrawiam
Katarzyna
Witam,
Myślę, że firmy liczą na to że ludzie zapomną o ich obiecankach-cacankach sprzed lat i po prostu zmieniają swoje przepisy, na które zazwyczaj bezmyślnie się zgadzamy podczas logowania. Często nas automatycznie wylogowują właśnie po to aby się zgodzić na nowy regulamin przy logowaniu. Na pewność tego nie wiem, ale podejrzewam. Dlatego spisuje dane przodków na darmowym (narazie) blogu bo nie lubię tych samo-odnawiających się i coraz droższych abonamentów. |
_________________ Pozdrawiam,
Piotr S.
https://spojrzeniewstecz.blogspot.com/
Ostatnio zmieniony przez pstrzel dnia 03-11-2024 - 23:31, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
|
Eder |
|
Wysłany: 03-11-2024 - 20:39
|
|
|
|
kora napisał:
Dzień dobry,
Czy ktoś z Państwa mógłby mi pomóc zrozumieć dlaczego Myhertiage każe mi rozszerzyć abonament, gdyż w moim podstawowym nie ma już miejsca. Nadmienię, że moje konto zostało przejęte przez Myhertiage z platformy Moi Krewni i de facto powinnam mieć nieograniczone możliwości.
A może ma to coś wspólnego z tym, że nieznana mi osoba, będąca członkiem mojej witryny, bez mojej wiedzy i zgody wykupiła mi na krótki okres czasu abonament Premium. Po jego wygaśnięciu zaczęły się problemy. W obecnej chwili nie mogę dodawać zdjęć, nawet po usunięciu kilkunastu fotografii nie zwolniło się miejsce.
Co robić w takiej sytuacji?
Proszę o radę i z gór dziękuję
Pozdrawiam
Katarzyna
Miałem identyczną sytuację. Więc zrezygnowałem i dalej rozwijam drzewo off line. Konto na MH zachowałem na wszelki wypadek.
Pozdrawiam, Andrzej. |
|
|
|
|
|
Amoria |
|
Wysłany: 03-11-2024 - 23:04
|
|
|
|
|
|
|
lukas49 |
|
Wysłany: 04-11-2024 - 09:52
|
|
|
|
niepco napisał:
Można do nich napisać i spróbować wyjaśnić sytuację. Można wykupić ponownie premium. A najlepiej zrezygnować z ich usług i zakupić polski program genealogiczny. Tylu głupot ile jest na MH to chyba nigdzie nie ma...
Częściowo to racja z tymi "głupotami" ponieważ wprowadzane są nowe rozwiązania a wciąż pozostaje wiele starych błędów. Od wielu lat wysyłam do działu technicznego MH listę zauważonych przeze mnie błędów a także propozycji. Oto kilka błędów wciąż istniejących do dzisiaj :
1. Start > Członkowie witryny
Program wyświetla 10 członków na jednej stronie - brak możliwości zmiany na 5, 25, 50
Funkcja "Przypomnij" o logowaniu się w witrynie - ikonka przypomnienia wciąż jest aktywna (wyłącza się dopiero po odświeżeniu strony)
2. Drzewo > Profil > Edytuj > Edytuj więcej > Wszystkie fakty > Liczba znanych dzieci > Edytuj
Okienko liczby dzieci jest za wąskie, mieści się w nim tylko jedna liczba.
Dawniej dość często rodziny miały powyżej 9 dzieci.
Proponuję także dodać do tego faktu datę umieszczającą go w kolejności chronologicznej. Obecnie ilość dzieci z każdego związku umieszczane są na końcu wszystkich faktów.
3. Drzewo > Profil > Edytuj
W nazwisku nie można użyć niektórych znaków specjalnych. Przykładowo gdy wpiszemy drugą wersję nazwiska w cudzysłowie np. "Zimny" wyświetla się & quot;Zimny& quot. W przypadku użycia znaków apostrof 'Zimny' wyświetla się & #039;Zimny& #039&. Oczywiście bez spacji po znaku & (wstawiłem ją specjalnie ponieważ bez spacji ciąg pięciu znaków nie byłby wyświetlany). Problemy nieraz sprawia także nawias np. (Zimny) ale nie zawsze. Podejrzewam, że jest to jakiś błąd kodowania przeglądarki lub systemu operacyjnego.
4. Drzewo > Wydruk wykresów i ksiąg > Wybierz typ wykresu albo książki
Brak możliwości wydruku książki (w polskiej instalacji)
5. Drzewo > Dodaj kolejnego partnera
Brak chronologicznego ustawiania kolejności związków niezależnie od kolejności ich dodawania (tak jak dzieci)
Naprawa tego jest czasochłonna i wymaga dobrej znajomości działania programu (przeciętny użytkownik ma problem)
6. Odkrycia > Podobieństwa
Nie można dodawać komentarzy do każdego rozpatrzonego podobieństwa.
Pisanie ich w ogólnej korespondencji wymaga powtarzania do jakiego podobieństwa dotyczą.
7. Nazwy przesyłanych plików i zdjęć
Mogą zawierać tylko kropkę, cyfry i litery. Znaki !@#$%&(); nie są wyświetlane. Po ich przesłaniu do witryny online całą nazwę trzeba ponownie edytować.
W cenniku abonamentów istniała pozycja obejmujące wszystkie możliwe usługi nazwana KOMPLETNY w cenie 199$ rocznie. Latem tego roku wprowadzono nową formę kompletności usług nazwaną OMNI w cenie 269$ rocznie. Dodano w niej 3 pozycje:
- Gazety archiwalne na Oldnews.com.
- Geni.com Pro i ponad 2000 webinarium.
- Skanowanie zdjęć bez limitu.
W moich podobieństwach pojawiła się już pierwsza pozycja, której nie mogę potwierdzić (patrz załącznik).
https://zapodaj.net/plik-BdcBJkiGgO |
_________________ Pozdrawiam - Jan
szukam: Łukasik, Zalewski - Kujawy
|
|
|
|
|
Krystyna.waw |
|
Wysłany: 04-11-2024 - 11:45
|
|
|
|
pstrzel napisał:
spisuje dane przodków na darmowym (narazie) blogu bo nie lubię tych samo-odnawiających się i coraz droższych abonamentów.
Dla mnie podstawą są zapisane w Wordzie kartki (jedna dla każdego małżeństwa) w moim własnym komputerze. I także offline Ahnenblatt - do wydruków.
Drzewo na myheritage bywa pomocne w nawiązaniu kontaktu z rodziną, w sprawdzeniu hipotezy
Do spisania przodków w formie "encyklopedii" na blogu dojrzewam |
_________________ Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
|
|
|
|
|
BBKotulski |
|
Wysłany: 05-11-2024 - 16:24
|
|
|
|
Czy wie ktoś jak na MH zawęzić wyszukiwania? Zaznaczam "dopasuj dokładnie" a mimo to wyszukuje m.in. osoby z podobnym, a nie tym samym nazwiskiem. |
|
|
|
|
|
lukas49 |
|
Wysłany: 07-11-2024 - 08:15
|
|
|
|
Oprócz zaznaczenia "Dopasuj dokładnie" wybrać odpowiedni katalog danych i podawać więcej szczegółów o poszukiwanej osobie. |
_________________ Pozdrawiam - Jan
szukam: Łukasik, Zalewski - Kujawy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|