Autor |
Wiadomość |
Małgorzata_Kulwieć |
|
Temat postu: Wielkie Ejsmonty gdzie księgi z parafii po 1864 ?
Wysłany: 10-09-2024 - 18:29
|
|
Status: Offline
|
|
Dzień dobry, na FS znalazłam księgi z parafii z Wielkich Ejsmontów w dekanacie grodnieńskim do roku 1864.
A szukam późniejszych i znaleźć nie mogę.
Są gdzieś na pewno, bo mam dokument ślubu (egzamin przedmałżeński) z roku 1887, tylko zupełnie nie pamiętam skąd go wzięłam. Zapewne skądś ściągnęłam z sieci, bo nigdy nie miałam żadnych, nawet pośrednich kontaktów z archiwum na Białorusi, a z litewskiego archiwum (gdzie też są księgi dekanalne grodzieńskie) nigdy takich nie ściągałam.
Niestety skleroza nic mi nie pozwala sobie przypomnieć.
Pomóżcie starej sklerotyczce, skąd ja wzięłam ten dokument i gdzie szukać innych????
Z góry dziękuję |
_________________ pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
Ostatnio zmieniony przez Małgorzata_Kulwieć dnia 18-09-2024 - 10:31, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
|
Małgorzata_Kulwieć |
|
Temat postu: Wielkie Ejsmonty księgi z parafii po 1864 ?
Wysłany: 18-09-2024 - 10:30
|
|
|
|
Nikt, nic!????
Pls |
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
|
|
|
|
|
Albin_Kożuchowski |
|
Wysłany: 18-09-2024 - 14:33
|
|
|
|
Wielkie Ejsmonty "miał w paluszku"p. Ludwik Olczyk ś.p. Ale kilka osób posiada tzw. prywatne archiwa, m.im. z tej parafii. Tylko nie chcą się ujawniać. Przeważnie udzielają się oni na Forum Rodów Grodzieńskich.
A kopie ksiąg metrykalnych po roku 1864 z dekanatu grodzieńskiego znajdują się w AA w Białymstoku. Po dane trzeba zjawić się tam osobiście. |
_________________ Pozdrawiam AlbinKoz.
|
|
|
|
|
Małgorzata_Kulwieć |
|
Wysłany: 18-09-2024 - 14:58
|
|
|
|
Dzięki Albinie.
Skąd ja wzięłam ten akt ślubu? To mnie teraz najbardziej męczy. |
Małgorzata_Kulwieć
|
|
|
|
|
Czwarnog_Kazimierz |
|
Wysłany: 18-09-2024 - 15:41
|
|
|
|
Sadochy i Knapowie podaj coś bliżej
Pozdrawiam
Kazimierz |
|
|
|