Temat postu: Re: Księgi metrykalne z Parafii św. Antoniego we Lwowie - do Wysłany: 25-06-2024 - 14:25
Status: Offline
Jazena napisał:
Wpis o narodzinach mam z Fonda 618.2 - rok 1898r - miejscowosć Przemyślany. Bez adnotacji o śmierci. Z kolei w korespondencji z rodziną pojawia się z pamięci rok 1935 lub 1836. Będę czekac na Skanotekę. Dużo wdzieczności dla Ciebie
Jadwiga
YaroDan napisał:
Jazena napisał:
Dziękuję za to sprawdzenie. Przynajmniej wykluczyło te daty, choć wydawały się pewne. Mam wpis o narodzinach, niestety bez adnotacji o śmierci.
Bardzo dziękuję i jeszcze raz serdecznie pozdrawiam
Jadwiga
Jadwigo,
Nie wiem skąd masz wpis o narodzinach, ale czasem jest tak, że zdobywamy kopie wpisu i nie dopisków, a na innych jest. Ale zapewne już szukałaś.
Co do 3265 powinna cała księga niebawem znaleźć się w skanotece, więc będziesz mogła sprawdzić całość.
Co do 3265, 3511 i 3513 uznaję opublikowanie za nieziemski zbieg okoliczności 😉😁
Nie, to nie zbieg okoliczności tylko podjęte przeze mnie interwencje.
za chwile podam link gdzie te 3 sprawy będzie mozna pobrać w formie plików jpg.
---edit---
Tych 3 spraw z CDIAL w Skanotece nie ma.
A w zwiazku z tym udostępniam je Państwu na swoim dysku google.
Sprawy te pozyskałem oficjalnie z Archiwum we Lwowie.
Fond 618 Opis 2 Sprawa 3265 - Метрична книга (смерті) парафії св. Анни у м. Львові за 1920-1943 рр. - 199 arkuszy
Fond 618 Opis 2 Sprawa 3511 - Метрична книга (народження) передмістя Львова Левандівки за 1926-1944 рр. - 201 arkuszy
Fond 618 Opis 2 Sprawa 3513 - Метрична книга (смерті) передмістя Львова Левандівки за за 1911-1944 рр. - 126 arkuszy
pół godziny temu ARCHIWUM opublikowało skany ф. 618, оп. 2
3242
3243
3265
3511
3513
Dzień Doberek,
I to są dobre wiadomości. 3511 i 3513,... a tak blisko było do 3508 i 3509... Może już lada chwila...
Raczej nie. Te pozycje pojawiły się w związku z zamówieniami osób prywatnych na wykonanie kopii.
Ale zawsze może Pan zamówić potrzebne Panu księgi i je później udostępnic.
Raczej nie. Te pozycje pojawiły się w związku z zamówieniami osób prywatnych na wykonanie kopii.
Marcinie,
Pozwolę sobie się nie zgodzić. Jak pisałem kilka postów wcześniej chciałem zamówić jeszcze 3244 i archiwum odesłało mnie na drzewo.
A przecież ponownie chciałem zapłacić.
Pozdrawiam
Jarek
marcin_kowal
Temat postu: Re: Księgi metrykalne z Parafii św. Antoniego we Lwowie - do Wysłany: 25-06-2024 - 16:10
Marcinie,
Pozwolę sobie się nie zgodzić. Jak pisałem kilka postów wcześniej chciałem zamówić jeszcze 3244 i archiwum odesłało mnie na drzewo.
A przecież ponownie chciałem zapłacić.
Pozdrawiam
Jarek
Bo może wzięli Cie za "handlarza". Spróbuj z innego adresu
ps
skontaktuj sie ze mną na email, podeśle Ci moja korespondencje z CDIAL.
Bardzo dziękuję za informację. Właśnie skonczyłam przeglądać 3265. Wprawdzie nie znalazłam interesujacego mnie wpisu ale przynajmniej wiem, że tam tego nie ma. Pozdrawiam i cieszę się, że pubilkacje z lwowskiego archiwum z fonu 618 ruszyły do przodu.
Jadwiga
TomaszSaczawaKamień napisał:
Jazena napisał:
Wpis o narodzinach mam z Fonda 618.2 - rok 1898r - miejscowosć Przemyślany. Bez adnotacji o śmierci. Z kolei w korespondencji z rodziną pojawia się z pamięci rok 1935 lub 1836. Będę czekac na Skanotekę. Dużo wdzieczności dla Ciebie
Jadwiga
YaroDan napisał:
Jazena napisał:
Dziękuję za to sprawdzenie. Przynajmniej wykluczyło te daty, choć wydawały się pewne. Mam wpis o narodzinach, niestety bez adnotacji o śmierci.
Bardzo dziękuję i jeszcze raz serdecznie pozdrawiam
Jadwiga
Jadwigo,
Nie wiem skąd masz wpis o narodzinach, ale czasem jest tak, że zdobywamy kopie wpisu i nie dopisków, a na innych jest. Ale zapewne już szukałaś.
Co do 3265 powinna cała księga niebawem znaleźć się w skanotece, więc będziesz mogła sprawdzić całość.
Fond 618-2-3270 - Akta zmarłych w parafii św. Mikołaja z lat 1907-1942. Jak na razie tylko do zamówienia (https://archium.tsdial.archives.gov.ua/files/230585/).
@kat_pas
Kopie aktu zgonu mojej rodziny z lat 1914 (św. Mikołaj ,Lwów) otrzymałem z USC m. st. Warszawa , Kłopotowskiego 1/3, tel. 22 4431280, 22 4431228. Może tam poszukaj, powodzenia.
_________________ Marek Wiśniowiecki
---------------------------
Poszukuję- akt urodzenia Joseph Steinbach Czerniowce ok. 1789r.