Dziękuję za linka, tylko po zalogowaniu nie ma możliwości podglądu skanów.
Wchodzę w zakładkę "Księgi metrykalne 1800-1960", później w "Akta zgonów 1903-1939, 1945-1960" poprzez zakładkę "Family History Library" i pojawia się mikrofilm. Gdy wchodzę w jakiś skan to za każdym razem wyświetla się komunikat: "To zdjęcie jest teraz niedostępne do oglądania online".
Pozdrawiam
Grzegorz
puszek
Temat postu:Wysłany: 10-05-2024 - 15:10
Status: Offline
Jaka miejscowość w par. Szczepanowo jest w Twoim zainteresowaniu? Może USC na genealogiawarchiwach?
_________________ Bożena
grzesio
Temat postu:Wysłany: 10-05-2024 - 15:38
Chodzi mi konkretnie o akty zgonów dwóch przodków z roku 1927 i 1929, którzy zmarli w Wolicach gm. Barcin a zostali pochowani na cmentarzu w Szczepanowie gm. Dąbrowa.
Jan Deja mój pradziadek (przyjechał z rodziną na ziemie odzyskane gdzieś około 1926 roku):
ur. 1865 Huta gm. Jedlnia k/ Radomia
zm. 1929r. Wolice k/Barcina (pochowany na cmentarzu w Szczepanowie )
Stanisława Deja c. Jana:
ur.1915 Jedlnia (Poświętne)
zm. 1927 Wolice (pochowana na cmentarzu w Szczepanowie)
Grób w/w przodków już nie istnieje.
Pierwszy na ziemie odzyskane do Wolic przyjechał syn Władysław ożenił się z Heleną Arkitą z Wtelna i później został rozstrzelany przez Niemców wraz z innymi Polakami w 1939r. na cmentarzu w Szubinie "Zbrodnia Pomorska". Aktu zgonu Władysława również nie mogę znaleźć w sieci.
Dzień dobry,
wysłałem na priv.
Pozdrawiam,
Sławomir
grzesio napisał:
Jan Deja mój pradziadek (przyjechał z rodziną na ziemie odzyskane gdzieś około 1926 roku):
Stanisława Deja c. Jana:
Pierwszy na ziemie odzyskane do Wolic przyjechał syn Władysław ożenił się z Heleną Arkitą z Wtelna i później został rozstrzelany przez Niemców wraz z innymi Polakami w 1939r. na cmentarzu w Szubinie "Zbrodnia Pomorska". Aktu zgonu Władysława również nie mogę znaleźć w sieci.
Pozdrawiam
Grzegorz
grzesio
Temat postu:Wysłany: 11-05-2024 - 12:33
Kazmierczak_Slawomir napisał:
Dzień dobry,
wysłałem na priv.
Pozdrawiam,
Sławomir
grzesio napisał:
Stanisława Deja c. Jana:
Ps. Dzięki Sławomirowi udało się dowiedzieć odnośnie lat zgonów Jana i Stanisławy.
Jan zmarł 12/03/1930r.
Stanisława zmarła 13/09/1929r.