Autor |
Wiadomość |
stosiedem |
|
Temat postu:
Wysłany: 15-07-2021 - 20:16
|
|

Status: Offline
|
|
Zniszczenia spowodowane wichurami na Starym Cmentarzu przy Ogrodowej (głównie z części prawosławnej, gdzie najwięcej strat jest na samym końcu, przewróciło się wielkie drzewo i sporo mniejszych).
Barbara |
|
|
|
|
 |
Emerald |
|
Temat postu:
Wysłany: 30-10-2021 - 14:45
|
|

|
|
Poszukuję osoby, która mogłaby zostawić wiadomość na grobie znajdującym się na cmentarzu św. Rocha (Łódź - Radogoszcz). |
_________________ Izabela
|
|
|
|
 |
Ochalek_Adrian |
|
Temat postu:
Wysłany: 12-05-2022 - 23:44
|
|

|
|
Dobry wieczór, mam wielką prośbę. Czy ktoś przy okazji wizyty na cmentarzu komunalnym Szczecińska mógłby wykonać fotografię grobu Kwatera: IX Rząd: 2, Grób: 6? Wg wyszukiwarki to Czesław Ochałek, zm. 1992, prawdopodobnie brat mojego dziadka. Jeśli ktoś widział w Łodzi inne groby Ochałków - również bardzo proszę o informację. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
 |
Heropolitanska_Izabela |
|
Temat postu:
Wysłany: 23-06-2022 - 12:07
|
|

|
|
Dzień dobry,
Czy ktoś z Państwa mógłby zrobić zdjęcie grobu na Starym Cmentarzu Katolickim w Łodzi przy ul. Ogrodowej:
kwatera 12a / front 14a / grób 9 i 10. Jak mi wytłumaczono jest to pierwsza aleja w prawo za czerwoną kaplicą, a po skręcie za ok. 5 m. jest grób.
W grobie są pochowane osoby o nazwisku "Koliński".
Izabela Heropolitańska
Sprawa nieaktualna. |
Ostatnio zmieniony przez Heropolitanska_Izabela dnia 11-09-2022 - 13:37, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
 |
Gośka |
|
Temat postu:
Wysłany: 25-06-2022 - 18:25
|
|

|
|
Witajcie. Czy ktoś bywa na Cmentarzu pw Wszystkich Świętych w Łodzi ul. Zakładowa 4? Jeśli tak i jest możliwość to prosiłabym o odszukanie i zrobienie zdjęcia grobu Augustyna Domańskiego zmarłego w 2015 (ur. 1929) |
_________________ Pozdrawiam - Gośka
|
|
|
|
 |
kwroblewska |
|
Temat postu:
Wysłany: 11-07-2022 - 14:39
|
|

|
|
Gośka napisał:
Witajcie. Czy ktoś bywa na Cmentarzu pw Wszystkich Świętych w Łodzi ul. Zakładowa 4? Jeśli tak i jest możliwość to prosiłabym o odszukanie i zrobienie zdjęcia grobu Augustyna Domańskiego zmarłego w 2015 (ur. 1929)
Jesli dotychczas nie masz tego zdjecia, to podaj maila na pw to ci przeslę.
--------
Krystyna |
|
|
|
|
 |
ziobrovska |
|
Temat postu:
Wysłany: 13-07-2022 - 08:52
|
|

|
|
Dobry
Mogę zrobić zdjęcia na cmentarzu katolickim lub komunalnym na Zarzewiu, jeśli nie są wrzucone np na billiongraves.com ale do tego potrzebuję lokalizacji grobu, mozna go uzyskać dzwoniąc do koncelarii cmentarza. Nie wyobrażam sobie, szukać na czuja tyle hektarów powierzchni.
Lokalizacje kwater cmentarza komunalnego - są online.
Lokalizacje kwater cmentarza katolickiego - do dopytania w kancelarii telefonicznie.
Bywam tam od czasu do czasu, więc mogę pomóc ze zdjęciem grobu. Proszę piszcie tu lub na pw.
pozdrawiam Iza |
_________________ pozdrawiam serdecznie
Iza
Poszukuję Ozdobińskich/Ozdobieńskich: Prusy, Księstwo Poznańskie, Mazowieckie, przed rokiem 1800
|
|
|
|
 |
Wunsz96 |
|
Temat postu:
Wysłany: 11-09-2022 - 01:14
|
|

|
|
Dzień dobry,
Proszę o pomoc w zostawieniu karteczki na grobie brata mojego dziadka - Tadeusza i Walentyny Tomczyków na cmentarzu Szczecińska (Kwatera: XV, Rząd: 14, Grób: 32 - dane z wyszukiwarki). Dane zawarte na karteczce wyślę priv.
Kuba |
|
|
|
|
 |
UrszulaB |
|
Temat postu: cmentarz w Łodzi przy ul. Zakładowej 4
Wysłany: 12-09-2022 - 13:44
|
|

|
|
Mam Prośbę .Jeśli ktoś będzie w najbliższym czasie na cmentarzu w Łodzi przy ul.zakładowej 4 prosiłabym o zdjęcie grobu Bogumiły/Bogusławy Andrzejewskiej zmarłej w 2007 lub 2008 r.Rok urodzenia 1954. Niestety nie mam namiarów na lokalizację grobu.
Urszula |
|
|
|
|
 |
kwroblewska |
|
Temat postu: Re: cmentarz w Łodzi przy ul. Zakładowej 4
Wysłany: 08-10-2022 - 17:44
|
|

|
|
UrszulaB napisał:
Mam Prośbę .Jeśli ktoś będzie w najbliższym czasie na cmentarzu w Łodzi przy ul.zakładowej 4 prosiłabym o zdjęcie grobu Bogumiły/Bogusławy Andrzejewskiej zmarłej w 2007 lub 2008 r.Rok urodzenia 1954. Niestety nie mam namiarów na lokalizację grobu. Urszula
Jesli dotychczas nie masz zdjecia, to podaj maila na pw to Ci przeslę.
--------
Krystyna |
|
|
|
|
 |
Artsanon |
|
Wysłany: 06-03-2024 - 22:28
|
|

|
|
Witam,
Bardzo proszę o zdjęcia następnych nagrobków:
Cmentarz Komunalny Zarzew w Łodzi, Kwatera: 36, Rząd: 5, Grób: 3, pochowani: Ryszard, Barbara, i Sebastian Łukasz Zawadzcy. http://cmentarzekomunalne.lodz.systkom. ... 6&cm=ZARZW
Cmentarz Komunalny Doły w Łodzi, Kwatera: 10, Rząd: 37, Grób: 44, Pochowana: ANTONINA ŻABOLICKA,
http://cmentarzekomunalne.lodz.systkom. ... 2&cm=CDOLY
Cmentarz wojskowy par. św. Jerzego w Łodzi (stanowi część cmentarza Doły), ul. Wojska Polskiego 149, niestety nie mam lokalizacji nagrobka. Pochowani: Helena i Franciszek Stefanowscy, Józef Łasoń, Ignacy Żabolicki. Wiem, że na stojącej płycie nagrobka są tylko imiona i nazwiska tych czterech osób, bez dat. Jestem ciekawa, czy na poziomej płycie nagrobka są jakieś dodatkowe informacje, np. daty lub nazwiska innych osób.
Proszę o przesłanie zdjęć na email artsanon @ gmail kropka com
Bardzo serdecznie z góry dziękuję. |
_________________ ______________
Pozdrawiam,
Dorota
|
|
|
|
 |
broż_ka |
|
Wysłany: 10-03-2024 - 16:58
|
|

|
|
Doroto,
jeśli nie otrzymałaś dotąd zdjęć z Dołów, zrobię i wyślę je w tym tygodniu.
Pozdrawiam.
Asia |
|
|
|
|
 |
Artsanon |
|
Wysłany: 20-03-2024 - 16:34
|
|

|
|
Składam bardzo serdeczne dzięki Asi (broż_ka) za przesłane mi zdjęcia, o które prosiłam poniżej. D.
Artsanon napisał:
Witam,
Cmentarz Komunalny Zarzew w Łodzi, Kwatera: 36, Rząd: 5, Grób: 3, pochowani: Ryszard, Barbara, i Sebastian Łukasz Zawadzcy. http://cmentarzekomunalne.lodz.systkom. ... 6&cm=ZARZW
Cmentarz Komunalny Doły w Łodzi, Kwatera: 10, Rząd: 37, Grób: 44, Pochowana: ANTONINA ŻABOLICKA,
http://cmentarzekomunalne.lodz.systkom. ... 2&cm=CDOLY
Cmentarz wojskowy par. św. Jerzego w Łodzi (stanowi część cmentarza Doły), ul. Wojska Polskiego 149, niestety nie mam lokalizacji nagrobka. Pochowani: Helena i Franciszek Stefanowscy, Józef Łasoń, Ignacy Żabolicki. Wiem, że na stojącej płycie nagrobka są tylko imiona i nazwiska tych czterech osób, bez dat. Jestem ciekawa, czy na poziomej płycie nagrobka są jakieś dodatkowe informacje, np. daty lub nazwiska innych osób.
Bardzo serdecznie z góry dziękuję.
|
_________________ ______________
Pozdrawiam,
Dorota
|
|
|
|
 |
kwroblewska |
|
Wysłany: 06-04-2024 - 19:35
|
|

|
|
Artsanon napisał:
Witam,
Bardzo serdecznie z góry dziękuję.
Witaj,
Myślę, że dojdą jeszcze dziś.
Pozdrawiam,
Krystyna |
|
|
|
|
 |
|