Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty
sobota, 08 marca 2025

longpixel

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
stosiedemOffline
Temat postu:   PostWysłany: 15-07-2021 - 20:16
Sympatyk

Status: Offline
Zniszczenia spowodowane wichurami na Starym Cmentarzu przy Ogrodowej (głównie z części prawosławnej, gdzie najwięcej strat jest na samym końcu, przewróciło się wielkie drzewo i sporo mniejszych).

Barbara

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
EmeraldOffline
Temat postu:   PostWysłany: 30-10-2021 - 14:45
Zasłużony
Sympatyk

Poszukuję osoby, która mogłaby zostawić wiadomość na grobie znajdującym się na cmentarzu św. Rocha (Łódź - Radogoszcz).

Ochalek_AdrianOffline
Temat postu:   PostWysłany: 12-05-2022 - 23:44
Zasłużony
Członek PTG

Dobry wieczór, mam wielką prośbę. Czy ktoś przy okazji wizyty na cmentarzu komunalnym Szczecińska mógłby wykonać fotografię grobu Kwatera: IX Rząd: 2, Grób: 6? Wg wyszukiwarki to Czesław Ochałek, zm. 1992, prawdopodobnie brat mojego dziadka. Jeśli ktoś widział w Łodzi inne groby Ochałków - również bardzo proszę o informację. Pozdrawiam.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Heropolitanska_IzabelaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-06-2022 - 12:07
Zasłużony
Sympatyk

Dzień dobry,
Czy ktoś z Państwa mógłby zrobić zdjęcie grobu na Starym Cmentarzu Katolickim w Łodzi przy ul. Ogrodowej:
kwatera 12a / front 14a / grób 9 i 10. Jak mi wytłumaczono jest to pierwsza aleja w prawo za czerwoną kaplicą, a po skręcie za ok. 5 m. jest grób.
W grobie są pochowane osoby o nazwisku "Koliński".
Izabela Heropolitańska

Sprawa nieaktualna.

Ostatnio zmieniony przez Heropolitanska_Izabela dnia 11-09-2022 - 13:37, w całości zmieniany 1 raz

GośkaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 25-06-2022 - 18:25
Zasłużony
Sympatyk

Witajcie. Czy ktoś bywa na Cmentarzu pw Wszystkich Świętych w Łodzi ul. Zakładowa 4? Jeśli tak i jest możliwość to prosiłabym o odszukanie i zrobienie zdjęcia grobu Augustyna Domańskiego zmarłego w 2015 (ur. 1929)

kwroblewskaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 11-07-2022 - 14:39
Zasłużony
Sympatyk

Gośka napisał:
Witajcie. Czy ktoś bywa na Cmentarzu pw Wszystkich Świętych w Łodzi ul. Zakładowa 4? Jeśli tak i jest możliwość to prosiłabym o odszukanie i zrobienie zdjęcia grobu Augustyna Domańskiego zmarłego w 2015 (ur. 1929)

Jesli dotychczas nie masz tego zdjecia, to podaj maila na pw to ci przeslę.

--------
Krystyna

ziobrovskaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 13-07-2022 - 08:52
Zasłużony
Członek PTG

Dobry

Mogę zrobić zdjęcia na cmentarzu katolickim lub komunalnym na Zarzewiu, jeśli nie są wrzucone np na billiongraves.com ale do tego potrzebuję lokalizacji grobu, mozna go uzyskać dzwoniąc do koncelarii cmentarza. Nie wyobrażam sobie, szukać na czuja tyle hektarów powierzchni.

Lokalizacje kwater cmentarza komunalnego - są online.
Lokalizacje kwater cmentarza katolickiego - do dopytania w kancelarii telefonicznie.
Bywam tam od czasu do czasu, więc mogę pomóc ze zdjęciem grobu. Proszę piszcie tu lub na pw.
pozdrawiam Iza

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Wunsz96Offline
Temat postu:   PostWysłany: 11-09-2022 - 01:14
Zasłużony
Sympatyk

Dzień dobry,

Proszę o pomoc w zostawieniu karteczki na grobie brata mojego dziadka - Tadeusza i Walentyny Tomczyków na cmentarzu Szczecińska (Kwatera: XV, Rząd: 14, Grób: 32 - dane z wyszukiwarki). Dane zawarte na karteczce wyślę priv.

Kuba

UrszulaBOffline
Temat postu: cmentarz w Łodzi przy ul. Zakładowej 4  PostWysłany: 12-09-2022 - 13:44
Sympatyk

Mam Prośbę .Jeśli ktoś będzie w najbliższym czasie na cmentarzu w Łodzi przy ul.zakładowej 4 prosiłabym o zdjęcie grobu Bogumiły/Bogusławy Andrzejewskiej zmarłej w 2007 lub 2008 r.Rok urodzenia 1954. Niestety nie mam namiarów na lokalizację grobu.

Urszula

kwroblewskaOffline
Temat postu: Re: cmentarz w Łodzi przy ul. Zakładowej 4  PostWysłany: 08-10-2022 - 17:44
Zasłużony
Sympatyk

UrszulaB napisał:
Mam Prośbę .Jeśli ktoś będzie w najbliższym czasie na cmentarzu w Łodzi przy ul.zakładowej 4 prosiłabym o zdjęcie grobu Bogumiły/Bogusławy Andrzejewskiej zmarłej w 2007 lub 2008 r.Rok urodzenia 1954. Niestety nie mam namiarów na lokalizację grobu. Urszula

Jesli dotychczas nie masz zdjecia, to podaj maila na pw to Ci przeslę.
--------
Krystyna

ArtsanonOffline
Temat postu: Re: cmentarz w Łodzi przy ul. Zakładowej 4  PostWysłany: 06-03-2024 - 22:28
Zasłużony
Sympatyk

Witam,
Bardzo proszę o zdjęcia następnych nagrobków:

Cmentarz Komunalny Zarzew w Łodzi, Kwatera: 36, Rząd: 5, Grób: 3, pochowani: Ryszard, Barbara, i Sebastian Łukasz Zawadzcy. http://cmentarzekomunalne.lodz.systkom. ... 6&cm=ZARZW

Cmentarz Komunalny Doły w Łodzi, Kwatera: 10, Rząd: 37, Grób: 44, Pochowana: ANTONINA ŻABOLICKA,
http://cmentarzekomunalne.lodz.systkom. ... 2&cm=CDOLY

Cmentarz wojskowy par. św. Jerzego w Łodzi (stanowi część cmentarza Doły), ul. Wojska Polskiego 149, niestety nie mam lokalizacji nagrobka. Pochowani: Helena i Franciszek Stefanowscy, Józef Łasoń, Ignacy Żabolicki. Wiem, że na stojącej płycie nagrobka są tylko imiona i nazwiska tych czterech osób, bez dat. Jestem ciekawa, czy na poziomej płycie nagrobka są jakieś dodatkowe informacje, np. daty lub nazwiska innych osób.

Proszę o przesłanie zdjęć na email artsanon @ gmail kropka com

Bardzo serdecznie z góry dziękuję.

broż_kaOffline
Temat postu: Re: cmentarz w Łodzi przy ul. Zakładowej 4  PostWysłany: 10-03-2024 - 16:58
Zasłużony
Sympatyk

Doroto,
jeśli nie otrzymałaś dotąd zdjęć z Dołów, zrobię i wyślę je w tym tygodniu.

Pozdrawiam.

Asia

ArtsanonOffline
Temat postu: Re: cmentarz w Łodzi przy ul. Zakładowej 4  PostWysłany: 20-03-2024 - 16:34
Zasłużony
Sympatyk

Składam bardzo serdeczne dzięki Asi (broż_ka) za przesłane mi zdjęcia, o które prosiłam poniżej. D.

Artsanon napisał:
Witam,

Cmentarz Komunalny Zarzew w Łodzi, Kwatera: 36, Rząd: 5, Grób: 3, pochowani: Ryszard, Barbara, i Sebastian Łukasz Zawadzcy. http://cmentarzekomunalne.lodz.systkom. ... 6&cm=ZARZW

Cmentarz Komunalny Doły w Łodzi, Kwatera: 10, Rząd: 37, Grób: 44, Pochowana: ANTONINA ŻABOLICKA,
http://cmentarzekomunalne.lodz.systkom. ... 2&cm=CDOLY

Cmentarz wojskowy par. św. Jerzego w Łodzi (stanowi część cmentarza Doły), ul. Wojska Polskiego 149, niestety nie mam lokalizacji nagrobka. Pochowani: Helena i Franciszek Stefanowscy, Józef Łasoń, Ignacy Żabolicki. Wiem, że na stojącej płycie nagrobka są tylko imiona i nazwiska tych czterech osób, bez dat. Jestem ciekawa, czy na poziomej płycie nagrobka są jakieś dodatkowe informacje, np. daty lub nazwiska innych osób.

kwroblewskaOffline
Temat postu: Re: cmentarz w Łodzi przy ul. Zakładowej 4  PostWysłany: 06-04-2024 - 19:35
Zasłużony
Sympatyk

Artsanon napisał:
Witam,

Witaj,

Myślę, że dojdą jeszcze dziś.

Pozdrawiam,
Krystyna

Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat