Autor |
Wiadomość |
michalbaranski |
|
Temat postu: Eufemia Czekajska - prośba o tłumaczenie [OK]
Wysłany: 24-10-2023 - 22:50
|
|
Status: Offline
|
|
Dobry wieczór,
Bardzo proszę o pomoc w przetłumaczeniu aktu chrztu ww. Eufemii Czekajskiej z 1 marca 17?? r. - rodzicami byli Karol i Aniela Czekajscy:
https://photos.szukajwarchiwach.gov.pl/ ... 88de70_max
Pozdrawiam serdecznie,
Michał |
Ostatnio zmieniony przez michalbaranski dnia 25-10-2023 - 10:22, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
|
Andrzej75 |
|
Temat postu:
Wysłany: 24-10-2023 - 23:09
|
|
Status: Offline
|
|
Ja, niżej podpisany, wszem wobec i każdemu z osobna, kogo to dotyczy albo jakkolwiek dotyczyć by mogło, podaję do wiadomości i zaświadczam, że w księgach metrykalnych ochrzczonych kościoła parafialnego w Modlnicy znajduje się świadectwo prawego urodzenia i chrztu urodzonej Eufemii Heleny Anastazji Czekajskiej, którego treść jest następująca:
Zabierzów. Roku Pańskiego tysiąc siedemset dziewięćdziesiątego drugiego, dnia pierwszego marca — ja, Józef Nemecki, proboszcz modlnicki, ochrzciłem dziecię Eufemię Helenę Anastazję, urodzonych Karola i Anieli Czekajskich, ślubnych małżonków, rządcostwa z Zabierzowa. Chrzestnymi byli: wielmożny Józef Otwinowski i Marianna Laskiewiczowa; w drugiej parze: Wincenty Laskiewicz i wielm. Teresa ze Skotnickich Konopczyna z Modlnicy Wielkiej.
Niniejsze świadectwo, wiernie odpisane co do słowa ze wspomnianej oryginalnej księgi ochrzczonych wzmiankowanego kościoła parafialnego w Modlnicy, podpisuję własnoręcznie względem przyłożenia pieczęci kościoła modlnickiego.
Dan na plebanii modlnickiej dnia 8 grudnia 1811 roku.
(—) Florian Jounga, proboszcz modlnicki mp. |
_________________ Pozdrawiam
Andrzej
PS. Na znak, że moje tłumaczenie zostało zaakceptowane, proszę edytować pierwszy post, dopisując w temacie – OK (dotyczy działu tłumaczeń).
https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-59525.phtml
|
|
|
|
|
michalbaranski |
|
Temat postu:
Wysłany: 25-10-2023 - 10:21
|
|