Autor |
Wiadomość |
kkosteczko |
|
Temat postu:
Wysłany: 21-04-2022 - 21:10
|
|
Status: Offline
|
|
Dziękuje za podpowiedzi i porady. Testuje MyFamilyTree. Wygląda dobrze. I faktycznie, zbyt wiele informacji powoduje brak czytelności :/
Krzysztof |
|
|
|
|
|
Gałczyński |
|
Temat postu:
Wysłany: 01-05-2022 - 11:50
|
|
|
|
Kazmierczak_Slawomir napisał:
Niedawno dostałem ofertę - 75% zniżki, czyli warto poczekać.
Pozdrawiam
Sławomir
Tylko z tego co pamiętam, to tak duży rabat był tylko i wyłącznie dla nowych klientów, jak rozmawiałem z gościem z obsługi, który namawiał mnie na abonament na 3 lata z góry, to powiedział, że przy przedłużaniu nie ma szans na tak duży rabat. |
_________________ Pozdrawiam
Andrzej
|
|
|
|
|
Kazmierczak_Slawomir |
|
Temat postu:
Wysłany: 01-05-2022 - 19:58
|
|
|
|
Gałczyński napisał:
Niedawno dostałem ofertę - 75% zniżki, czyli warto poczekać.
Pozdrawiam
Sławomir
Tylko z tego co pamiętam, to tak duży rabat był tylko i wyłącznie dla nowych klientów, jak rozmawiałem z gościem z obsługi, który namawiał mnie na abonament na 3 lata z góry, to powiedział, że przy przedłużaniu nie ma szans na tak duży rabat.
Propozycję zniżki dostałem po kilku miesiącach od zakończenia abonamentu.
Pozdrawiam,
Sławomir |
|
|
|
|
|
Gałczyński |
|
Temat postu:
Wysłany: 02-05-2022 - 11:05
|
|
|
|
Propozycję zniżki dostałem po kilku miesiącach od zakończenia abonamentu.
Ok, spierać się nie będę
Niemniej jestem na MyHeritage od wielu lat i tak dużej zniżki sobie nie przypominam, więc nie wiem czy to się będzie jakoś często powtarzać.
Z drugiej strony, z doświadczenia mogę powiedzieć, że warto zainwestować.
Mi dzięki temu z około 400 osób zrobiło się ponad 1600. |
Andrzej
|
|
|
|
|
Kate_M |
|
Temat postu:
Wysłany: 02-05-2022 - 19:46
|
|
|
|
Ja też mam konto na MyHeritage od wielu lat, raz zaryzykowałam i nie przedłużyłam abonamentu bo wg mnie te ceny to mają łagodnie rzecz ujmując od czapy. Przetrzymałam ich jakieś pół roku i dwa telefony. Za 2 tygodnie od kolejnego telefonu pojawił się rabat co w sumie wyniosło w przeliczeniu na złotówki jakieś 150 PLN za rok. Przez te pół roku żadne dane nie zginęły, nic nie usunęli, po prostu drzewo było jakieś takie przydymione i nie można było dodawać nowych osób. Od tamtej pory jak mi się kończy abonament to się zastanawiam czy znowu robić backup i eksport do GEDCOM, ale zaraz pojawiają się jakieś zniżki Tak więc warto zainwestować owszem, ale zaczekać też warto |
Kasia
|
|
|
|
|
Gałczyński |
|
Temat postu:
Wysłany: 03-05-2022 - 09:26
|
|
|
|
Kate_M napisał:
Przetrzymałam ich jakieś pół roku i dwa telefony. Za 2 tygodnie od kolejnego telefonu pojawił się rabat co w sumie wyniosło w przeliczeniu na złotówki jakieś 150 PLN za rok.
A to dobra wiadomość. To dane nie zginą to wiem. Mało tego, o ile nie można poprzez stronę dodawać nowych osób to oczywiste, o tyle można je dodawać spokojnie w programie, a potem załadować sobie plik gedcom na stronę
Także można drzewo rozwijać i umieszczać na stronie bez abonamentu, nawet przekraczając te darmowe 250 osób, tylko będzie to trochę uciążliwe. |
Andrzej
|
|
|
|
|
Gałczyński |
|
Temat postu:
Wysłany: 19-12-2022 - 15:54
|
|
|
|
Odgrzebując temat.
Właśnie przedłużyłem abonament ze zniżka 75%, po paru miesiącach przerwy.
Także jak pisał wyżej Sławomir, warto poczekać. Zobaczymy tylko, czy przedłużenie będzie w tej samej wysokości, czy podskoczy do góry. |
Andrzej
|
|
|
|
|
mariuszek69 |
|
Temat postu:
Wysłany: 19-12-2022 - 18:40
|
|
|
|
Cytat:
Zobaczymy tylko, czy przedłużenie będzie w tej samej wysokości, czy podskoczy do góry.
Nie miej złudzeń Jeśli nie chcesz zapłacić abonamentu w pełnej wysokości, to pamiętaj aby zrezygnować z przedłużenia odpowiednio wcześnie.
Pozdrawiam,
Mariusz |
|
|
|
|
|
Gałczyński |
|
Temat postu:
Wysłany: 19-12-2022 - 19:04
|
|
|
|
Poprzednio abonament kupiłem z 50% zniżką i z taką samą mogłem go przedłużyć, dlatego jestem ciekaw jak będzie za rok. |
Andrzej
|
|
|
|
|
pstrzel |
|
Temat postu:
Wysłany: 19-12-2022 - 20:10
|
|
|
|
|
|
|
9Majster |
|
Temat postu:
Wysłany: 19-12-2022 - 22:11
|
|
|
|
Panie PIotrze
Od 16 lat używam programu TNG .
Wcale nie jest potrzebna domena ani hosting .
Program TNG to program portable a jedną z funkcji jest edycja wielodostępowej strony web .
W Internecie jest specjalna strona Mapy Świata z miejscami użytkowania tego programu .
Ja mam drzewo w tym programie ale w swojej sieci Intranet.
Pozdrawiam
Mariusz
ps
Służę też wszelką pomocą w dziedzinie technicznego użytkowania tego programu z własnego doświadczenia |
|
|
|
|
|
pstrzel |
|
Temat postu:
Wysłany: 20-12-2022 - 16:34
|
|
|
|
9Majster napisał:
Panie PIotrze
Od 16 lat używam programu TNG .
Wcale nie jest potrzebna domena ani hosting .
Program TNG to program portable a jedną z funkcji jest edycja wielodostępowej strony web .
W Internecie jest specjalna strona Mapy Świata z miejscami użytkowania tego programu .
Ja mam drzewo w tym programie ale w swojej sieci Intranet.
Pozdrawiam
Mariusz
ps
Służę też wszelką pomocą w dziedzinie technicznego użytkowania tego programu z własnego doświadczenia
Panie Mariuszu,
Dziękuję za informacje i chęć pomocy. Może skorzystam. |
_________________ Pozdrawiam,
Piotr S.
https://spojrzeniewstecz.blogspot.com/
|
|
|
|
|
Halny |
|
Temat postu:
Wysłany: 20-12-2022 - 18:05
|
|
|
|
Polecam TNG. po 10 latach na My Heritage gdzie dane z mojego drzewa wędrowały po całym świecie i każdy kopiował nie sprawdzając danych - przerzuciłem się na TNG. Heritage używam wyłącznie jako wyszukiwarki obarczonej licznymi błędami. TNG to program o potężnych mocach. łatwy w obsłudze. zarówno w systemie webowym /wtedy potrzebny hosting lub własny serwer /mój postawiony na Qnapie/ śmiga aż miło tworząc potężną bazę danych. Możliwość instalacji dodatkowych modułów rozszerzających możliwości. To ty decydujesz jak wygląda, kto ma dostęp i co chcesz rozbudowywać. Nieograniczona liczba osób w drzewie. |
|
|
|
|
|
9Majster |
|
Temat postu:
Wysłany: 20-12-2022 - 18:56
|
|
|
|
Tak to wszystko prawda .
Ale jedna uwaga .Trzeba uwążać na stosowanie webowe aby nie natrafić na casus http://junosza.pl/public/start.html.
Nawet taka firma jak PL-Soft nie możee sobie z tym problemem zapaści transmisyjnej poradzić a to nie wina programu ale histingu.
Ja mam w swojej sieci i w Linuxie SUSE i w Windowsie MX na serwerze wirtualnym vertrigo.serv.
To malutki program kompletnie nie awaryjny.
Około setki drzew w Polsce jest na tym programie na razie przetestowanym do 150.000 dusz w programie .
Nie doradzam umieszczanie w internecie gdyż pierwszymi klientami będą dwa biura nasłuchu elektronicznego : Kielce i Białystok .
O Heritage nie myślimy .
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
czp01 |
|
Temat postu:
Wysłany: 10-02-2023 - 19:18
|
|
|
|
Witam.
Ktoś tu już wcześniej dopytywał, ale chciałem się upewnić. W programie My Family Tree nie znajduję w danych osobowych odębnego pola dla nazwiska rodowego kobiety, no lub nazwiska panieńskiego patrząc z drugiej strony. Czy faktycznie tak jest i trzeba w jednym polu "nazwisko" przyjąć sobie jakąs strategię wpisywania nazwisk panieńskich - czy ja tego drugiego pola nazwiska nie potrafię znaleźć. Proszę o konkretną odpowiedź. |
_________________ Czesław
|
|
|
|
|
|