Autor |
Wiadomość |
puszek |
|
Temat postu:
Wysłany: 25-10-2021 - 08:02
|
|
Status: Offline
|
|
Małgorzato, nie mam takiego zamiaru. Zaintrygowałaś mnie tą Justyną z Batoszewiczów.
A ponieważ, przy okazji pomocy innej forumowiczce, grzebałam trochę w parafii Ławaryszki to odnalazłam przodka mojego wnuka, który mieszkając w Kuprianiszkach koło Wilna w 1861r. wziął ślub właśnie w Parafii Ławaryszki.
A co ja się go naszukałam, chyba ze 3 lata. Wilno i jego okolice przyjrzałam wzdłuż i wszerz.
Jak coś wyjaśnisz z tym Józefem Kulwieciem to daj znać. |
_________________ Bożena
|
|
|
|
|
Małgorzata_Kulwieć |
|
Temat postu:
Wysłany: 18-12-2022 - 16:19
|
|
Status: Offline
|
|
No i znów minął rok, a ja nie jestem ani o ciutke mądrzejsza.
Zaczęłam szukać zgonów - Pauliny z Kulwieciów Smolakiewicz, jej męża Smolakiewicza Józefa oraz Wojciecha Taraniewskiego drugiego męża Justyny. I też coś mi nie idzie.
I jeszcze jako ciekawostka - w 1844 w spisie rewizyjnym z Milkuniszek występuje matka Cezarego - Justyna z Bartoszewiczów Kulwieciowa mająca lat 53 (czyli urodzona w 1791). Nic o żadnym Taraniewskim nie ma! Może to jednak nie ona za tego Taraniewskiego wyszła??? Tylko kto?
Taki urodzaj na Justyny z Bartoszewiczów Kulwieciowe???? Mało to cos prawdopodobne. Chyba się poddam! |
_________________ pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
|
|
|
|
|
|
|
|