Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty
poniedziałek, 18 listopada 2024

longpixel

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
malgorzata601Offline
Temat postu: Miejsce pochówku z I WS lub wojny polsko-bolszewickie  PostWysłany: 06-05-2021 - 18:45
Sympatyk

Status: Offline
Witam
Podobnie jak inni z Państwa poszukuje miejsca pochówku lub co stało sie z moim pradziadkiem. Z informacji rodzinnych wiem tylko że był żołnierzem i zaginął na "Wschodzie"
Nie wiem czy była to I wojna światowa czy wojna polsko-bolszewicka.
Przejrzałam już wszystkie podane tu linki i znalazłam imie i nazwisko takie jak miał mój pradziadek ale niestety nie ma tam daty i miejsca urodzenia lub zamieszkania i nie wiem czy to ta osoba.
Na liscie strat 1918-1920 jest kilka takich osób. Otrzymałam informację z Ordynariatu WP że niestety metryki smierci zagineły podczas II wojny.
Natomiast w wykazie poległych i zaginionych w czasie I wojny z armii carskiej brakuje scanów od nr 61-100.
Jan Adamczyk ur. 19.04.1873 Okołowice par. Borzykowa
zamieszkały w Warszawie, żonaty z Marianną z d. kania
Byłaby wdzięczna za jakakolwiek wskazówkę
Małgorzata S

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat