Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty
wtorek, 14 stycznia 2025

longpixel

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
jakozakOffline
Temat postu:   PostWysłany: 27-06-2014 - 11:09
Zasłużony
Sympatyk

Status: Offline
Dziękuję, Pomponik.

Zarejestrowałam się na 2 tygodnie na Mundia. Dowiedziałam się, że Mundia będzie przejęta przez Ancestry. Na Mundia wejść nie mogę. Wiem też, że często płaci się frycowe za takie dwutygodniówki - wiadomo, że wszyscy robią tak, żeby podstępem wydusić z człowieka pieniądze. Chodzi mi o to, że nie chcę się nagle dowiedzieć, że mam coś płacić, bo nie wyrejestrowałam się, a trzeba było. Dlatego dmucham na zimne.
Już raz dostałam fakturę z Litwy. Byli natarczywi i bezwzględni, dopóki nie okazało się, że to był kto inny.
Boję się.

O matko. Angielski. Nic z tego nie rozumiem. Wiem, że mam zaznaczać to co na czerwono, ale jak mam w to wejść?
W szkole miałam rosyjski, którym posługuję się płynnie i francuski, w którym się dogadam. Mój angielski jest typowo wczasowy: jeść, pić, gdzie jest, jak się nazywam... Sad

Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
pomponikOffline
Temat postu:   PostWysłany: 27-06-2014 - 11:48
Sympatyk

Jolu, troche czasu mi zajmie przetlumaczyc jak skasowac rejstracje 14 dniowa, i podam ci link gdzie mozes taki formulaz wypelnic.

Pozdrawiam.

jakozakOffline
Temat postu:   PostWysłany: 27-06-2014 - 13:18
Zasłużony
Sympatyk

Dziękuję Ci za cierpliwość do mnie, Pomponik. Bardzo dziękuję. Smile

Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720

Sawicki_JulianOffline
Temat postu:   PostWysłany: 27-06-2014 - 13:51
Sympatyk

Witam Jolu, nie wiem czy znasz ten link z drzewkami na różne nazwiska, jest tam kilkanaście drzew samych Podczaskich, są tam zdjęcia i herby różne, w tym herb Rawicz. Kilka razy występuje Zofia z Podczaskich Wietrzykowska, toć to Wietrzykowscy to dziedzice w Brzeziu koło Wawrzęczyc byli do końca wojny i jest tam zdjęcie ur. w1823 roku Podczaskiego, pozdrawiam i podaje link - Julian ;
http://www.myheritage.pl/research?formI ... .Podczaski

jakozakOffline
Temat postu:   PostWysłany: 27-06-2014 - 14:09
Zasłużony
Sympatyk

Dziękuję, Julian. Zajrzę sobie.

pomponikOffline
Temat postu:   PostWysłany: 27-06-2014 - 23:15
Sympatyk

Jolu,

Podaje ci jak zrezygnowac z subskripci www.ancestry.com:

1. Trzeba sie zalogowac.
2. Kliknac na strzalke, ktora jest z lewej strony twojej logowanej nazwy.
3 Kliknij na slowa My Account.
4. Na nowej stronie, na prawo pod slowami Subscription Options – Kliknij na slowa Cancel Subscription.
5. Azeby potwierdzic ze wycofujes sie z subscripci bedzies musiala podac swoje haslo i kliknac na slowo Continue.
6. Pod slowami Please tell us why you are leaving us (tu sie pytaja dlaczego rezygnujes subscrypcje)trzeba kliknacna strzalke z prawej strony pudeleczka i wybrac opcje dlaczego rezygnujesz subscrypci - nie robi ruznicy ktora opcje wybiezes).
7. Nastepne pudeleczno zostaw puste.
8. Kliknij na slowo Continue.
9. Bedzie opcja azeby wybrac miej platna subjscripcje, ale kliknij na slowa No thanks, just cancel (Nie dziekuje, rezygnuje z subscrypci).
10. Kliknij na slowa confirm your cancellation.
11. Sprawdz ze wszytkie informacje ktore podalas sa poprawne.
12. Kliknij na slowa Cancel subscription.

Niestety nie wiem czy potwierdzaj rezygnowania ze subskrypci 14 dniowiej (wiem tylko ze jak sie rezygnuje ze 12 miesiecznej subskrypci to odczymujes powierdzenie o wycofanie sie z subskrypci gdzie jest siedmo cyfrowy numer podany).

Pozdrawiam, pomponik

Ostatnio zmieniony przez pomponik dnia 28-06-2014 - 14:32, w całości zmieniany 1 raz

jakozakOffline
Temat postu:   PostWysłany: 28-06-2014 - 10:21
Zasłużony
Sympatyk

Dziękuję, Pomponik.

Bialas_MalgorzataOffline
Temat postu: prośba o radę poszukiwanie rodziny w USA Mundia  PostWysłany: 01-07-2014 - 20:48
Zasłużony
Sympatyk

Witajcie
czy ktoś rejestrował się już do serwisu Mundia by ancestry
jestem początkująca w poszukiwaniu rodziny w USA
nie mam doświadczenia w rejestrowaniu się do tego typu serwisów

n.p. w find a grave dają pierwszych parę dni bezpłatnych, ale od razu trzeba podac nr karty kredytowej
prosze o radę czy to bezpieczny serwis
pozdrawiam
Małgorzata Very Happy

Mirek.KozakOffline
Temat postu: prośba o radę poszukiwanie rodziny w USA Mundia  PostWysłany: 01-07-2014 - 21:15
Zasłużony
Sympatyk

Tak,to jest bezpieczny serwis, ale musisz posiadac:
- znajomosc angielskiego
- bez kartki i pomocy innych poslugiwac sie internetem
- posiadac jakiekolwiek doswiadczenie w platnosci karta przez internet. (Aby to nie byla Twoja pierwsza transakcja)

Jesli nie spelniasz jednego z tych 3 warunkow, to nie pakuj sie w to, bo nastepnego dnia bedziesz tutaj pisala posty z prosba o pomoc.
Pamietaj rowniez, ze w bezplatnym okresie probnym nie dostaniesz 100% dostepu do wszystkich danych i skanow.
Trzy razy korzystalem z bezplatnej promocjii (po roznymi nickami i z roznymi kartami) i zawsze placilem dodatkowo 10 Euro, aby otrzymac wszystko. W 6 dniu nalezy zrezygnowac z abonamentu (robi sie to samemu we wlasnych ustawieniach). Dodatkowa oplata 10 Euro dawala mozliwosc korzystania z duzej liczby opcji w sumie prze 30 dni.

Proste, prawda?

Bialas_MalgorzataOffline
Temat postu: prośba o radę poszukiwanie rodziny w USA Mundia  PostWysłany: 01-07-2014 - 22:13
Zasłużony
Sympatyk

dziękuję za radę
no nie ma nic za darmo
pozdrawiam Cię Mirku
Małgorzata

pomponikOffline
Temat postu:   PostWysłany: 02-07-2014 - 02:17
Sympatyk

Witam,

Mundia juz dziala.

Mundia ma byc wycofana z internetu 30ego Wrzesnia:

http://blogs.ancestry.com/ancestry/2014 ... -offerings

Pozdrawiam, pomponik

pomponikOffline
Temat postu:   PostWysłany: 20-09-2014 - 12:21
Sympatyk

Witam,

Przypominam ze wwwmundia.com przestanie dzialac 30ego Wrzesnia, ale po tej dacie mozecie dalej dodawac rodzina informacje do waszych rodzinych drzewek na www.ancestry.com (bo Mundia nalezy do Ancestry).

Kto kolwieko sie zajerstrowal na Mundia moze uzywac te same dane logingu na www.ancestry.com i skozystac od czasu do czasu z darmowego dostepu do www.ancestr.com ktore jest reklamowane po przez waszego podanego emailu przy rejstraci na Ancestry.

Pozdrawiam, Pomponik

Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat