Temat postu: Nazwisko: Ceran Wysłany: 12-10-2013 - 21:41
Status: Offline
Wątek ten zawiera informacje na temat tego nazwiska i osób je noszących
Hubert28
Temat postu: Nazwisko: Ceran Wysłany: 12-10-2013 - 21:41
Witam nazywam się Hubert Ceran. Chciałbym dowiedzieć się czegokolwiek o pochodzeniu naszego nazwiska. Moja rodzina od strony dziadka była ściśle związana z okolicmi Łodzi po wojnie nastąpiła emigracja. Dziadek za życia nie opowiadał o swoich korzeniach a ja zbyt późno zacząłem się tym interesować. Będę wdzięczny za jakąkolwiek informacje. Będę mógł wtedy spróbować powiązać to z moimi przodkami i okazać się wtedy może że mamy wspólne ,,korzenie ''. Dziekuje Hubert.
robert.kantorek
Temat postu: Nazwisko: Ceran Wysłany: 12-10-2013 - 22:28
Status: Offline
Witaj
Faktycznie jest to nazwisko dość popularne w Łodzi.. Groby Ceranów znajdują się na pewno na cmentarzu katolickim na Dołach oraz cmentarzu katolickim na ul. Szczecińskiej
Więc aby proponuje poprzeglądać łódzkie wyszukiwarki grobów może dzięki temu odnajdziesz kogoś z przodków..
Pozdrawiam
Robert
Hubert28
Temat postu: Nazwisko: Ceran Wysłany: 12-10-2013 - 23:24
ok dzięki.
Marcin_Piotr_Zając
Temat postu: Nazwisko: Ceran Wysłany: 12-10-2013 - 23:37
Witam nazywam się Hubert Ceran. Chciałbym dowiedzieć się czegokolwiek o pochodzeniu naszego nazwiska. Moja rodzina od strony dziadka była ściśle związana z okolicmi Łodzi po wojnie nastąpiła emigracja. Dziadek za życia nie opowiadał o swoich korzeniach a ja zbyt późno zacząłem się tym interesować. Będę wdzięczny za jakąkolwiek informacje. Będę mógł wtedy spróbować powiązać to z moimi przodkami i okazać się wtedy może że mamy wspólne ,,korzenie ''. Dziekuje Hubert.