Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty
czwartek, 20 lutego 2025

longpixel

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
kasiulekOffline
Temat postu: Władimirówka, powiat Łuck - rodzina LÜTER  PostWysłany: 29-07-2008 - 13:14
Zasłużony

Status: Offline
Witam wszystkich serdecznie,

w ubieglym tygodniu otrzymalismy z mezem dokument z Archiwum Panstwowego w Zamosciu - kopie wykazu mieszkancow wsi Podstary Zamosc z roku 1932.

Prababcia meza musiala sie tam przeprowadzic miedzy 1922 a 1926 rokiem. We wspomnianym dokumencie znajduja sie tez: dokladna data i miejsce urodzenia prababci: 19.12.1897, Władimirówka, powiat Łuck. Prawdopodobnie chodzi zatem o:

Włodzimierówka, Szczurzyn, Łuck lub
Włodzimierzówka, Rożyszcze, Łuck .

Czy ktos z Panstwa szukal swoich przodkow w powiecie Łuck? A moze ktos zajmowal sie Włodzimierzówka i posiada jakies dokumenty, np. spis mieszkancow?

Bede wdzieczna za kazda pomoc,

Kasiulek

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
SerafielOffline
Temat postu: Władimirówka, powiat Łuck - rodzina LÜTER  PostWysłany: 07-01-2009 - 02:42

Witam.
Ja również interesuję się rejonami Łucka. Jednak szukam informacji na temat nazwiska Klocko, Klockow, Klockau.

I niestety Kasiulku nie mogę Ci pomóc ponieważ nie dysponuję taką wiedzą.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM Gadu-Gadu  
Goś_EdmundOffline
Temat postu: Władimirówka, powiat Łuck - rodzina LÜTER  PostWysłany: 07-01-2009 - 20:03
Sympatyk

Witaj Kasiulku!( dla mnie Kasiu!)
Jesteś troche w błędzie, bo takich (podobnie brzmiacych ) miejscowości było troche więcej:
Włodzimierzówka w parafii Wiszenki,w parafii Włodzimierz, w parafii Woronczyn (vide: wykaz miejscowości w Diecezji Łuckiej na 1938r.)
I mam dlatego pytanie. Czy mam szukać nazwiska podanego w nagłówku (pisownia niemiecka)? Jeżeli tak to postaram sie zrobić to po Twojej odpowiedzi.
Z poważaniem Edmund Goś

WielebnowskiOffline
Temat postu: Re: Władimirówka, powiat Łuck - rodzina LÜTER  PostWysłany: 08-01-2009 - 09:03
Członek PTG

Witam Very Happy
Temat ksiąg z Diecezji Łuckiej był poruszany na Forgenie
www.forgen.pl/viewtopic.php?f=51&t=2615
Powodzenia
Jasiu W.

Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat