Autor |
Wiadomość |
Młochowski_Jacek |
|
Temat postu: Brak sekretów
Wysłany: 17-03-2007 - 18:04
|
|
Status: Offline
|
|
Sekrety Rodzinne zostały jak widać utajnione, gdyż znowu zostaliśmy pozbawienie przyjemności ich oglądania. Być może w TVP do głosu doszedł jakiś nowy wszechmogący nie liczący się z przyzwyczajeniami telewidzów i innymi wartościami. Doszedł on widać do wniosku że oczekiwanie na rozpoczęcie treningu przed zawodami, przerywane gadaniem w studio i w związku z brakiem materiału powtarzaniem fragmentów z historii skoków narciarskich jest bardziej interesujące niż program o jakiejś genealogii. Dobrze, że nie zaczęli transmisji jeszcze wcześniej i dzięki temu obejrzałem program o Jacku Kaczmarskim. |
|
|
|
|
|
Fronczak_Waldemar |
|
Wysłany: 17-03-2007 - 19:50
|
|
|
|
Już po raz drugi telewizja zakpiła sobie z widzów i bohaterów odcinka, rodziny Damięckich. Osobiście odbieram to jako wyraźny sygnał rezygnacji z programu.
Jeśli popatrzymy na propozycje państwowej telewizji i porównamy to z rolą misyjną, to włos się jeży na głowie. Programów ambitnych i niosących w sobie coś więcej niźli płytką rozrywkę lub indokrynację polityczną, jak na lekarstwo. Coraz więcej tańca, śpiewu i zgaduj-zgaduli. Czy ktoś tam na górze uważa, że przed odbiornikami siedzą sami ćwierćinteligenci, wyprani z ambicji i odmóżdżeni?
Czy spory ludzi uważających się za polityków mają nam zapewnić rozrywkę intelektualną? Czy kolejne afery o proweniencji rodem z magla, to szczyt zainteresowań widza?
W historii był taki czas gdy uważano, że Polakom wystarczy kultura kabaretów i tancbudy, a znajomość przeszłości jest szkodliwa. Wtedy próbowano z nas zrobić naród niewolników. Mam nadzieję, że ktoś się w końcu opamięta.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich myślących
Waldemar Fronczak |
_________________ Serdeczności
Waldemar Fronczak
www.biurowaldi.pl
|
|
|
|
|
Świerniak_Kazimierz |
|
Wysłany: 17-03-2007 - 22:45
|
|
|
|
Wita Panów !!! Panie Waldku po kolejnym odcinku na wszystkich stronach kresowych -ksiegi gosci ;na stronach genealogicznych takich jak Wasza i innych zauwazylem wieksza aktywnosc rodakow w poszukiwaniu przodkow i wiecej otrzymuje e-majli od znajomych i nieznajomych z prosba o pomoc w poszukiwaniu lub podpowiedzia gdzie szukac a TVP robi z nas idiotow ,półgłówków a i mami nas byle jakimi programami .Pozdrawia Kazimierz Świerniak ze Szczecina kresowiak z pochodzenia po mieczu i kądzieli ze wsi Rychcice pow.Drohobycz woj.Lwów |
|
|
|
|
|
SOWA |
|
Wysłany: 18-03-2007 - 00:39
|
|
|
|
Witam !Nie wylapalam nawet informacji o nowym terminie transmisji programu. Byla?
No, coz, arogancja boss"ow TVP zdaje sie nie miec limitow.... Traktowanie widza jako zlo konieczne (abonament placi sie "z gory") i decydowanie o poziomie (coraz nizszym) dostarczanej mu rozrywki wola o przyslowiowa pomste do nieba! Trzeba bedzie znowu zaczac wystawiac telewizory za okno, zeby "wladcy"TVP wzieli pod uwage potrzeby widzow, ktorych zainteresowania wykraczaja poza sport i tzw. "polityke"? Nie wszyscy zyjemy przeciez "papka"!!! Tyle narzekania. Mozemy cos zrobic?
Podrawiam (w minorowym nastroju), Grazyna |
_________________ Pozdrawiam. Grazyna Kozlowska
Szukam: Kozera, Kowalski/a,Szafarski/a, Paradowski/a, Kowalski/a, Szafarski/a, Lach ("ł" na poczatku)... glownie Malopolska.
|
|
|
|
|
Marcin_Wiszowaty |
|
Wysłany: 18-03-2007 - 18:25
|
|
|
|
Szanowni Państwo
Program telewizyjny na oficjalnej stronie TVP głosi, że emisja programu "Sekrety Rodzinne" jest przewidziana na następną sobotę (24 marca), tym razem o godzinie 15:45. Już się ucieszyłem, bo szykował się arcyciekawy odcinek z rodziną Damięckich, ale niestety - na ten dzień zaplanowano ... konkurs lotów na skoczni w Planicy. Więc obawiam się, że i tym razem nie zobaczymy programu. Rzeczywiście - wielka szkoda. Swoją drogą zastanawia, że w programie pojawiła się pozycja praktycznie niemożliwa do zrealizowania. A może tym razem Sekrety wygrają ze sportem? Może "Sekrety Rodzinne" z Małyszem
z poważaniem
Marcin Michał Wiszowaty
Związek Szlachty Polskiej
http://www.szlachta.org |
|
|
|
|
|
Fronczak_Waldemar |
|
Wysłany: 18-03-2007 - 18:37
|
|
|
|
Witamy serdecznie Prezesa Związku Szlachty Polskiej na naszym forum. Cieszymy się, z tak zacnych odwiedzin. Dla mnie to wielka przyjemność i honor gościć Ciebie w naszych progach. Myślę, że do tych powitań przyłączają się wszyscy forumowicze.
W sprawie "Sekretów rodzinnych", pozostaje mi tylko nadzieja, że być może za trzecim razem się uda. Odcinek to szczególny, bo przy jego tworzeniu brało udział spore grono osób w tym Adam Pszczółkowski, znany specjalista od szlachty mazowieckiej i jednocześnie członek Związku Szlachty Polskiej.
Pozdrawiam serdecznie
Waldemar Fronczak |
_________________ Serdeczności
Waldemar Fronczak
www.biurowaldi.pl
|
|
|
|
|
Marcin_Wiszowaty |
|
Wysłany: 18-03-2007 - 20:19
|
|
|
|
Szanowni Państwo. Drogi Waldemarze !
Zapewniam, że cała przyjemność jest po mojej stronie. Przyjemność kontaktu z miłośnikami i prawdziwymi pasjonatami, a przez to wielkimi znawcami genealogii - łączy się u mnie z podziwem dla wielkiego dzieła, którego Państwo są autorami. Z przyjemnością odwiedzam tę i pokrewne strony towarzystw genealogicznych w Polsce i ogromnie się cieszę, że nasza, polska genealogia tak pięknie się rozwija. No i nareszcie jest ona dobrem wspólnym wszystkich Polaków, z czego szczerze, choć żem szlachcic - się cieszę ! Jak ktoś mądrze powiedział - nie jesteśmy w pełni ludźmi nie wiedząc, skąd pochodzimy. A wiedząc - łatwiej odnaleźć swoje miejsce i cel w życiu. Czego wszystkim życząc kłaniam się - pozostając do usług !
Marcin Michał Wiszowaty |
|
|
|
|
|
Młochowski_Jacek |
|
Wysłany: 18-03-2007 - 21:12
|
|
|
|
Witam serdecznie Prezesa ZSzP, który ma swój udział w propagowaniu genealogii, w tym również w pracy nad realizacją Sekretów. Zajęty pisaniem do TVP w sprawie Sekretów, nie spostrzegłem wcześniej odwiedzin. Na kolejny odcinek Sekretów czekam z niecierpliwością, by przy okazji zobaczyć m.in. znanego mi z opracowań w internecie historyka Ziemi Mazowieckiej i rodów tu osiadłych Adama Pszczółkowskiego oraz to co dla programu przygotował. Po emisji Waldek zapewne przyśle zdjęcia do naszych fotoalbumów. Wracając do "Sekretów", sądzę, że należy pisać do TVP w sprawie przywrócenia niedzielnej pory emisji lub przynajmniej by poprzeć program i zwracając uwagę na jego wychowawczą rolę uświadamiać TVP, że to interesująca i wartościowa pozycja, którą widzowie życzą sobie oglądać.
Na stronie http://tvp.pl/3384,167099,1.view#21 przeczytać można m.in.
Cytat:
Dzięki abonamentowi widzowie mogą oglądać wartościowe i unikatowe programy, jakich nie zobaczą w stacjach komercyjnych... W odróżnieniu od serwisów stacji komercyjnych, serwisy TVP nie kierują się głównie atrakcyjnością informacji, a ich zadaniem nie jest przede wszystkim przyciągnięcie jak największej liczby widzów. Rola telewizji publicznej obliguje TVP do przekazywania również informacji pogłębionych (często uznawanych przez widzów za mniej efektowne)...
|
|
|
|
|
|
|