Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty
środa, 22 września 2021

longpixel


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
dziczOffline
Temat postu:   PostWysłany: 26-07-2021 - 17:32
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 16-09-2011
Posty: 40

Status: Offline
1. Być może tak, ale nie wiem co tam jeszcze miałam na tym pendrive, nie lubię jak mi ktoś grzebie w rzeczach, wolę poczekać...

2. Tak, problem jest wszędzie. W wersji 2.74, 2.97a, na próbę wgrałam też drzewo do Ancestry - wszędzie jest źle. Z tym, że w wersji podstawowej, której używałam na co dzień (2.74) widać prawidłowe dane, poprawną nazwę połączonej osoby tyle, że po kliknięciu na nią otwiera zupełnie inny profil.

3. Tak, wiem. Gdy zaczęłam używać Ahnenblattu wybrałam używanie wersji .ged, którą wgrałam z poprzedniego programu. Z czasem w niewiadomy sposób ta wersja stała się .ahn, a mi już nie chciało się tego zmieniać.

4. Próbowałam...

5. Windows 10. Mam tu obok speca od komputerów. Ale myślę, że pewnie już za późno na to, minęło kilka dni, pewnie i z tydzień...

Pozdrawiam
Magda
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Tad_waw
Temat postu:   PostWysłany: 26-07-2021 - 21:11
Sympatyk


Dołączył: 05-05-2015
Posty: 88

1. Czy ten problem z zamianą przodków występuje przy KAŻDYM nazwisku w które klikasz czy tylko przy niektórych?

2. Kliknij odnośnik ''sprawdź'' który jest na pasku narzędzi. Może program sam wykryje jakieś błędy które wystarczy naprawić aby było OK.

3. Skoro już masz dwie wersje tego programu to może zainstaluj jeszcze trzecią i w tej spróbuj otworzyć swoje drzewo. Jest do pobrania darmowa wersja 2.99. Wersje nowsze są płatne i na bieżąco aktualizowane.

4. Wszystko wskazuje na to, że chyba najlepszą opcją będzie przeczekanie do powrotu.

5. Chyba już nie mam więcej pomysłów jak pomóc.

Pozdrawiam, Tadeusz.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
dziczOffline
Temat postu:   PostWysłany: 27-07-2021 - 03:51
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 16-09-2011
Posty: 40

Status: Offline
1. Nie, czasami jest dobrze, ale wygląda to na losowy przypadek.

2. Tak, robiłam to. Lista błędów jest bardzo długa. W drzewie jest ponad 20 tys. osób... Mam wrażenie, że problem polega na zamianie numerów. To tylko moja teoria. Być może każda osoba miała swój numer... i być może podczas błędnego zapisu w jakiś sposób te numery zostały przyporządkowane do niewłaściwych osób.

3. Próbowałam... Zawsze otwiera się w tej wersji zmodyfikowanej z błędami.

4. Wygląda na to, że tak.

Dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam
Magda
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg
Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego zawiera forum genealogiczne i bazy danych przydatne dla genealogów © 2006-2021 Polskie Towarzystwo Genealogiczne
kontakt:
Strona wygenerowana w czasie 0.307518 sekund(y)