Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty
sobota, 05 grudnia 2020

longpixel


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
marcin_kowalOffline
Temat postu: Drzewo Genealogiczne - na komputer  PostWysłany: 17-02-2018 - 14:19
Członek PTG


Dołączył: 04-11-2017
Posty: 572
Skąd: Tarnobrzeg
Status: Offline
Przy instalacji wybierasz opcje ze posiadasz juz konto. Logujesz sie za pomoca adresu email którego uzywasz do MH on line.

_________________
Marcin
______
Archiwum Kaczanowskiego - digitalizacja
Zbiórka funduszy https://zrzutka.pl/64jbck
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
jakub336Offline
Temat postu: Drzewo Genealogiczne - na komputer  PostWysłany: 17-02-2018 - 14:46
Sympatyk


Dołączył: 15-03-2015
Posty: 240

Status: Offline
Raz jeszcze dzięki, ale dostaje info , że moje drzewo nie może zsynchronizować się z witryną internetową i odsyła mnie do działu pomocy. Tam nie znalazłem problemu podobnego do mojego więc napisałem już zapytanie.
Pozdr.
Sylwester
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Krzyś98Offline
Temat postu: Re: Drzewo Genealogiczne - na komputer  PostWysłany: 17-02-2018 - 18:47
Sympatyk


Dołączył: 02-04-2017
Posty: 57

Status: Offline
marcin_kowal napisał:
Witaj,
w wersji na komputer MH nie masz ograniczenia ilościowego osób i ilości plików. Instalujesz ją na komputerze, automatycznie ściagane jest Twoje drzewo na komputer. Po przekroczeniu 250 osób nie będzie tylko możliwości synchronizacji z wersją online. Czyli całe drzewo posiadasz tylko i wyłacznie u siebie na komputerze.
Plik GEDCOM, możesz stworzyc z wersji na komputer.


Dobry wieczór,
co do cytowanego fragmentu. Załóżmy, że w wersji MH na komputerze zrobię drzewo liczące 500 osób i tworzę plik GEDCOM. To będę mógł później ten plik zimportowac normalnie na stronie online MH i mieć to drzewo z 500 osobami?

Pozdrawiam,
Krzyś

_________________
Rodziny: Ziółczyków, Biskupskich, Krysztofiaków, Walasików, Stranisławskich, Kleów, Szewczyków
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
marcin_kowalOffline
Temat postu: Re: Drzewo Genealogiczne - na komputer  PostWysłany: 17-02-2018 - 19:36
Członek PTG


Dołączył: 04-11-2017
Posty: 572
Skąd: Tarnobrzeg
Status: Offline
Nie, na stronie MH w wersji darmowej jest ograniczenie do 250 osób.
Jesli zainstalujesz sobie lokalnie program MyHeritage Family Tree Builder to w nim nie masz ograniczenia wielkości drzewa.

Plik GEDCOM, mozesz importowac/exportowac do wszelkich programów genealogicznych. I tych online i tych na komputer. Od licencji tego oprogramowania tylko zalezy czy wszystko bedzie dostępne.

_________________
Marcin
______
Archiwum Kaczanowskiego - digitalizacja
Zbiórka funduszy https://zrzutka.pl/64jbck
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Irek_BartkowskiOffline
Temat postu: Gedcom  PostWysłany: 06-04-2018 - 23:13
Sympatyk


Dołączył: 20-11-2008
Posty: 149

Status: Offline
Witam

Jak ustawić w myheritage plik gedcom tak aby byli utworzeni tylko przodkowie wstępni?

_________________
Pozdrawiam
Irek Bartkowski
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
AdalbertusOffline
Temat postu: PAF do GEDCOM  PostWysłany: 05-10-2020 - 11:47
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 02-10-2006
Posty: 85
Skąd: Gdańsk
Status: Offline
Dzień dobry.
Dość dawno utworzyłem drzewo genealogiczne w programie PAF. Teraz chciałbym je zaimportować do programu DG II poprzez Gedcom.
Niestety kiedy próbuję wyeksportować plik do Gedcom 5.5 pojawia się komunikat:
"To create DEDCOM file, you must provide at least following information:
-Your name.
-At least two lines of a complete postal adres.
Press OK ta add this onformation npow, or cansel to quit"

Cokolwiek bym nie wpisywał w ankietę, która się pojawia po OK, rezultat jest żaden.
Czy ktoś spotykał się z tym problemem?
Pozdrawiam
Wojciech z Gdańska
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Gadu-Gadu Numer ICQ 
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Pawel_BOffline
Temat postu: PAF do GEDCOM  PostWysłany: 05-10-2020 - 13:30
Sympatyk


Dołączył: 13-01-2008
Posty: 43

Status: Offline
Dziwne. Właśnie sprawdziłem i u mnie działa bez problemu. Która to wersja PAF?

Paweł
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
dorotan
Temat postu:   PostWysłany: 05-10-2020 - 16:22
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 20-09-2007
Posty: 44
Skąd: Gdańsk
Może chodzi o uzupełnienie przed eksportem: narzędzia/właściwości/autor - trzy pierwsze pozycje.

_________________
Dorota Nowakowska
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
AdalbertusOffline
Temat postu:   PostWysłany: 06-10-2020 - 18:09
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 02-10-2006
Posty: 85
Skąd: Gdańsk
Status: Offline
Jest to wersja PAF.5
Doroto!
Dziękuję. Przedtem wypełniałem linijki 3 i 4 w tym formularzu, po wypełnieniu 1 i 2 - poszło! Very Happy

Wojciech
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Gadu-Gadu Numer ICQ 
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg
Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego zawiera forum genealogiczne i bazy danych przydatne dla genealogów © 2006-2020 Polskie Towarzystwo Genealogiczne
kontakt:
Strona wygenerowana w czasie 0.302694 sekund(y)