Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty
sobota, 02 grudnia 2023

longpixel


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
sbasiaczOffline
Temat postu: Re: MyHeritage - wykresy w FTB -wyświetlanie zdjęć  PostWysłany: 24-05-2023 - 08:47
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 11-02-2015
Posty: 2122
Skąd: Warszawa i okolice
Status: Offline
dziękuję za dobre rady

_________________
pozdrawiam
BasiaS
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
sbasiaczOffline
Temat postu: Re: MyHeritage - wykresy w FTB -wyświetlanie zdjęć  PostWysłany: 25-05-2023 - 06:52
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 11-02-2015
Posty: 2122
Skąd: Warszawa i okolice
Status: Offline
Dzień Dobry
Zrobiłam tak jak radził Andrzej i mam teraz 2 drzewa to stare ze złym formatem miejscowości i nowe z nazwą importowanego (poprawionego) pliku ged, jestem załamana, co robić?
Dla wyjaśnienia jeszcze dodam, że po wybraniu pliku do zaimportowania, komunikat nie zniknął i myślałam, że coś nie tak zrobiłam i kliknęłam ponownie.
Czy te zmiany są automatyczne, czy trzeba czekać?
Może to drugie drzewo powstało po ponownym kliknięciu, jeśli tak to jak to usunąć?

_________________
pozdrawiam
BasiaS
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
GałczyńskiOffline
Temat postu: Re: MyHeritage - wykresy w FTB -wyświetlanie zdjęć  PostWysłany: 25-05-2023 - 08:25
Sympatyk


Dołączył: 28-02-2019
Posty: 89
Skąd: Warszawa
Status: Offline
Tak jak pisałem. jeśli to drugie drzewo jest ok, to to pierwsze musisz usunąć.

Drzewo > zarządzaj drzewami i usuwasz to, którego nie potrzebujesz.

_________________
Pozdrawiam
Andrzej
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Gadu-Gadu Numer ICQ 
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
sbasiaczOffline
Temat postu: Re: MyHeritage - wykresy w FTB -wyświetlanie zdjęć  PostWysłany: 25-05-2023 - 08:52
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 11-02-2015
Posty: 2122
Skąd: Warszawa i okolice
Status: Offline
no to już wszystko jasne, jestem "mądra inaczej" bo stworzyłam to drzewo używając mejla mojego męża i to on formalnie jest adminem, z jego komputera mogłam pozmieniać te nazwy w FamilyMap bez konieczności pobierania pliku ged. Człowiek się uczy całe życie Smile

_________________
pozdrawiam
BasiaS
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
czp01Offline
Temat postu: Re: MyHeritage - wykresy w FTB -wyświetlanie zdjęć  PostWysłany: 25-06-2023 - 11:03
Sympatyk


Dołączył: 07-12-2022
Posty: 36

Status: Offline
W drzewie na myheritage.pl odlączyłem część zbioru drzewa poprzez opcję "usuń połaczenie" i teraz w głównym drzewie mam dwa drzewa to główne oraz to drugie mniejsze odlączone od tego głównego.

Stąd mam pytanie czy jest jakiś sposób aby tą wyłączoną część drzewa zapisać pod inną nazwą jako drugie inne drzewo ??? - no aby go po prostu wyeksportować jako inne drzewo .

Przeglądałem różne opcje myheritage ale nic pomocnego na razie nie znalazłem.

_________________
Czesław
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Lakiluk
Temat postu:   PostWysłany: 25-06-2023 - 13:34
Sympatyk


Dołączył: 11-07-2021
Posty: 890

Tobie raczej chodzi o przeniesienia (odłączonego) drzewa do nowej witryny.
Nie widzę również takiej opcji na ich stronie.

Ja bym pobrał plik gedcom, żeby w programie (np. w darmowej wersji Ahnenblatt) usunąć główne drzewo, albo zrobić to jeszcze raz na kopii, a potem zaimportować do nowej witryny.

_________________
Łukasz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
czp01Offline
Temat postu:   PostWysłany: 25-06-2023 - 13:53
Sympatyk


Dołączył: 07-12-2022
Posty: 36

Status: Offline
No dzięki za odpowiedź - czyli w prosty sposób tego zrobić się nie da. Chciałem to odłączone drzewo zachować w tej samej witrynie ale jako inne drzewo pod nową nazwą.

_________________
Czesław
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Lakiluk
Temat postu:   PostWysłany: 25-06-2023 - 14:11
Sympatyk


Dołączył: 11-07-2021
Posty: 890

A dobra, teraz widzę, że może być więcej drzew. Ale z tego co widzę, to nie da się połączyć osoby z innych drzew, nawet jeśli są w jednej witrynie. Musisz zrobić tak jak napisałem, a jedynie na końcu zaimportować drzewo na tej samej witrynie.

_________________
Łukasz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
TalosOffline
Temat postu: niezrozumiała polityka firmy MyHeritage  PostWysłany: 08-09-2023 - 15:22
Sympatyk


Dołączył: 14-04-2021
Posty: 130
Skąd: Gdańsk
Status: Offline
Witam,

Kiedy zakładałem jedno ze swoich drzew genealogicznych na jeden ze swoich adresów mailowych, nie było z tym żadnych problemów. Po pewnym czasie, kiedy kilkakrotnie wykonywałem operację eksportu swoich danych do GEDCOM, nie działo się w odpowiedzi absolutnie nic...
Jak to jest, że jedne domeny mailowe są przez nich "lubiane", a inne są "be"? Kiedy pytałem się onegdaj forumowiczów, czy można mieć kilka drzew na tym samym (oczywiście "lubianym" przez MH) adresie mailowym, ktoś odpowiedział, że tak. W takim razie, jak taki proces przeprowadzić, żeby w rezultacie nie otrzymać durnego komunikatu "Ten adres e-mail jest już zajęty. Wybierz inny adres e-mail"?

_________________
Pozdrawiam - Wiesław
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
marcin_kowalOffline
Temat postu: niezrozumiała polityka firmy MyHeritage  PostWysłany: 08-09-2023 - 15:43
Członek Honorowy


Dołączył: 04-11-2017
Posty: 1360
Skąd: Tarnobrzeg
Status: Offline
a może wystarczy przeczytać regulamin ?

wiem... to wymaga wysiłku.

_________________
Marcin
______
https://genealogie-kresowe.pl
Księgi sądowe Grodzkie i Ziemskie w CDIAK - digitalizacja
Zbiórka funduszy https://zrzutka.pl/8s38zh
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
TalosOffline
14 Temat postu: Re: niezrozumiała polityka firmy MyHeritage  PostWysłany: 09-09-2023 - 15:27
Sympatyk


Dołączył: 14-04-2021
Posty: 130
Skąd: Gdańsk
Status: Offline
"marcin_kowal"a może wystarczy przeczytać regulamin ?

wiem... to wymaga wysiłku.


Z podziękowaniem za wyczerpującą odpowiedź i dobrą radę.

_________________
Pozdrawiam - Wiesław
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wojtek_WOffline
Temat postu: Re: niezrozumiała polityka firmy MyHeritage  PostWysłany: 09-09-2023 - 16:21
Sympatyk


Dołączył: 01-07-2014
Posty: 110

Status: Offline
Talos napisał:
Witam,

Kiedy zakładałem jedno ze swoich drzew genealogicznych na jeden ze swoich adresów mailowych, nie było z tym żadnych problemów. Po pewnym czasie, kiedy kilkakrotnie wykonywałem operację eksportu swoich danych do GEDCOM, nie działo się w odpowiedzi absolutnie nic...
Jak to jest, że jedne domeny mailowe są przez nich "lubiane", a inne są "be"? Kiedy pytałem się onegdaj forumowiczów, czy można mieć kilka drzew na tym samym (oczywiście "lubianym" przez MH) adresie mailowym, ktoś odpowiedział, że tak. W takim razie, jak taki proces przeprowadzić, żeby w rezultacie nie otrzymać durnego komunikatu "Ten adres e-mail jest już zajęty. Wybierz inny adres e-mail"?


Adres email służy do zakładania konta, na jednym koncie można mieć kilka drzew. Trzeba wejść w opcję moje witryny i tam założyć nową stronę.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
TalosOffline
Temat postu: Re: niezrozumiała polityka firmy MyHeritage  PostWysłany: 09-09-2023 - 17:53
Sympatyk


Dołączył: 14-04-2021
Posty: 130
Skąd: Gdańsk
Status: Offline
"Wojtek_W"Adres email służy do zakładania konta, na jednym koncie można mieć kilka drzew. Trzeba wejść w opcję moje witryny i tam założyć nową stronę.


Witam,

Do tej opcji dotarłem wcześniej, ale ja nie chcę mozolnie dłubać następnego drzewa, tylko chciałbym dołączyć swoje wytworzone kiedyś na innym adresie konta. Opcja zaimportowania pliku GEDCOM też odpada, bo z domeny xxxx(et)o2.pl niemożliwy jest eksport tego pliku...
Czy jest jakieś wyjście z tej patowej sytuacji (bez zagłębiania się w regulamin MH)???

_________________
Pozdrawiam - Wiesław
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wojtek_WOffline
Temat postu: Re: niezrozumiała polityka firmy MyHeritage  PostWysłany: 09-09-2023 - 18:09
Sympatyk


Dołączył: 01-07-2014
Posty: 110

Status: Offline
Talos napisał:
Wojtek_W napisał:
Adres email służy do zakładania konta, na jednym koncie można mieć kilka drzew. Trzeba wejść w opcję moje witryny i tam założyć nową stronę.


Witam,

Do tej opcji dotarłem wcześniej, ale ja nie chcę mozolnie dłubać następnego drzewa, tylko chciałbym dołączyć swoje wytworzone kiedyś na innym adresie konta. Opcja zaimportowania pliku GEDCOM też odpada, bo z domeny xxxx(et)o2.pl niemożliwy jest eksport tego pliku...
Czy jest jakieś wyjście z tej patowej sytuacji (bez zagłębiania się w regulamin MH)???


Na koncie o2.pl zmienić mail na gmail (w ustawieniach konta). Wtedy wszystko zacznie działać.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
TalosOffline
Temat postu: Re: niezrozumiała polityka firmy MyHeritage  PostWysłany: 09-09-2023 - 18:16
Sympatyk


Dołączył: 14-04-2021
Posty: 130
Skąd: Gdańsk
Status: Offline
"Wojtek_W"Na koncie o2.pl zmienić mail na gmail (w ustawieniach konta). Wtedy wszystko zacznie działać.


Wiem, Wojtek, że taka opcja zadziała, ale jak pisałem wcześniej: "Ten adres e-mail jest już zajęty. Wybierz inny adres e-mail", gdyż na moim adresie gmail mam inne drzewo... Nie chcę rozszerzać swojej puli adresów mailowych, gdyż mam już ich trochę...

_________________
Pozdrawiam - Wiesław
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie GMT - 12 Godzin
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg
Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego zawiera forum genealogiczne i bazy danych przydatne dla genealogów © 2006-2023 Polskie Towarzystwo Genealogiczne
kontakt:
Strona wygenerowana w czasie 0.464542 sekund(y)