Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty
poniedziałek, 22 kwietnia 2024

longpixel


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
Krystyna.wawOffline
Temat postu:   PostWysłany: 03-02-2018 - 18:53
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 28-04-2016
Posty: 4212

Status: Offline
Jeszcze tutaj zapytaj
http://www.ahnenblattportal.de/viewtopi ... efb0cdb37d
Jak nie znasz niemieckiego lub kogoś znającego, to po angielsku bym próbowała
http://www.ahnenblattportal.de/viewforum.php?f=51

_________________
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
mar_janOffline
Temat postu:   PostWysłany: 03-02-2018 - 20:03
Sympatyk


Dołączył: 24-08-2013
Posty: 179

Status: Offline
Dziękuję za linki, już tam sprawdzałem, mają ten sam problem.

_________________
pozdrawiam wszystkich czytelników, Mariusz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
JackparaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 15-02-2018 - 15:31
Sympatyk


Dołączył: 26-01-2014
Posty: 70

Status: Offline
Witam,
Czy jest w tym programie możliwość wyboru osób do wydruku listy gdzie chciałbym wybrać powiedzmy sobie 20 osób z listy ale zaznaczyć je wszystkie od razu a nie każdego odhaczać osobno? Kombinacja klawiszy shift i kliknięcie w tym wypadku nie działa.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
annarenataOffline
Temat postu:   PostWysłany: 24-03-2018 - 16:04
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 08-02-2016
Posty: 43

Status: Offline
Właśnie ściągnęłam sobie Ahn, ale przyznam się, że czarna magia na tą chwilę. Czy jest może polska instrukcja? A ponadto jakimś cudem udało mi się z MH ściągnąć drzewo do Gedcom - ale nie mam pojęcia w jaki sposób '' wkleić '' go do Ahn. Czytałam o Ahn , że prosty, intuicyjny itd ale teraz zastanawiam się czy tak faktycznie jest. Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć? Dziękuję.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Kaluga_LeszekOffline
Temat postu:   PostWysłany: 24-03-2018 - 16:26


Dołączył: 17-02-2016
Posty: 8

Status: Offline
Pliki/Otwórz/Pliki GEDCOM.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Steamroller_FlyOffline
Temat postu:   PostWysłany: 24-03-2018 - 16:28
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 07-11-2012
Posty: 266
Skąd: Zakroczym
Status: Offline
Znacie jakiś myk, aby automatycznie posortować chronologicznie drzewo, ale aby nasi bezpośredni przodkowie byli na pierwszym miejscu ?

_________________
Radek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
annarenataOffline
Temat postu:   PostWysłany: 24-03-2018 - 17:34
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 08-02-2016
Posty: 43

Status: Offline
Kaluga_Leszek napisał:
Pliki/Otwórz/Pliki GEDCOM.


i otwiera mi się dysk komputera i chyba powinnam coś wybrać ? wpisać nazwę pliku. Przerasta mnie to.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Mendyka_GrzegorzOffline
Temat postu:   PostWysłany: 24-03-2018 - 17:46
Sympatyk


Dołączył: 11-07-2006
Posty: 521
Skąd: Wrocław/Kalisz
Status: Offline
annarenata napisał:
Kaluga_Leszek napisał:
Pliki/Otwórz/Pliki GEDCOM.


i otwiera mi się dysk komputera i chyba powinnam coś wybrać ? wpisać nazwę pliku. Przerasta mnie to.

Zadzwoń 502840055 , poprowadzę za rączkę w Ahnenblatt😊
Grzegorz z Wrocławia
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
mariazgoraOffline
Temat postu:   PostWysłany: 20-04-2018 - 18:52
Sympatyk


Dołączył: 07-02-2014
Posty: 164

Status: Offline
Mam taki problem na Ahnenblacie i nie widzę wyjaśnienia do niego.
Chodzi mi o możliwość dopisania we właściwej kolejności dziecka lub rodzeństwa, które urodziło się wcześniej niż te wpisane dotychczas.
Czy konieczne jest wykasowanie wszystkich wpisanych z ich danymi żeby wpisać to jedno we właśćiwym miejscu i na nowo wprowadzać te osoby wykasowane i ich dane?

Uprzejmie proszę o pomoc.
Maria
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
piotr_nojszewskiOffline
Temat postu:   PostWysłany: 20-04-2018 - 18:56
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 21-04-2013
Posty: 1582
Skąd: Warszawa
Status: Offline
Proszę posortować rodzeństwo
Opracuj - sortuj rodzinę
Ale trzeba mieć wpisane daty urodzenia

_________________
pozdrawiam
Piotr
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
mariazgoraOffline
Temat postu:   PostWysłany: 20-04-2018 - 19:05
Sympatyk


Dołączył: 07-02-2014
Posty: 164

Status: Offline
Stokrotne dzięki Smile działa !!!! A ja tak długo męczyłam się ustawianiem kolejności droga wykasowywania, aż w końcu zmęczyłam się i zapytałam Smile

Pozdrawiam.
Maria
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
elgra
Temat postu:   PostWysłany: 20-04-2018 - 21:36
Zasłużony
Członek Honorowy


Dołączył: 01-05-2008
Posty: 4548

Jeśli sortowanie nie pomaga, to znaczy, ze po dacie jest spacja i trzeba ją usunąć.

_________________
Pozdrawiam, Elżbieta z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
aniemirkaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 20-04-2018 - 21:44
Sympatyk


Dołączył: 16-07-2010
Posty: 203
Skąd: Warszawa
Status: Offline
Puste znaki na początku/końcu można szybko i łatwo usunąć przez "Wyrównaj format danych"

_________________
Pozdrawiam
- Ania

W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVIII wieku i wcześniej: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Steamroller_FlyOffline
Temat postu:   PostWysłany: 21-04-2018 - 06:25
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 07-11-2012
Posty: 266
Skąd: Zakroczym
Status: Offline
Polecam Ahnenblatt w wersji 3.0 beta5 - można dowolnie pozycjonować osoby.

_________________
Radek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Topolinski_JozefOffline
Temat postu:   PostWysłany: 21-04-2018 - 07:06
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 31-05-2007
Posty: 287
Skąd: Grudziądz, Hamburg
Status: Offline
Witam,
Steamroller_Fly napisał:
Polecam Ahnenblatt w wersji 3.0 beta5 - można dowolnie pozycjonować osoby.

kilka postów wcześniej pojawiła się taka uwaga:
Topolinski_Jozef napisał:
Witam,
piotr_nojszewski napisał:
Pojawiła się beta Ahnenblatt 3.0
Betę należy raczej instalowac obok wersji stabilnej i sobie potestować.
...

wersję 3.0 można testować ale koniecznie na kopii swoich danych rodzinnych. Wersja finalna 3.0 będzie programem płatnym Sad

_________________
Pozdrawiam
Józef
...........

http://topolinscy.eu/
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg
Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego zawiera forum genealogiczne i bazy danych przydatne dla genealogów © 2006-2024 Polskie Towarzystwo Genealogiczne
kontakt:
Strona wygenerowana w czasie 0.313074 sekund(y)