Genealodzy.PL Podziel się na Facebooku

https://genealodzy.pl/

Polskie TG  
Użytkownik:         Rejestracja
Hasło: Zapamiętaj

flag-pol flag-eng     home login logout     Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty

00:15 poniedziałek, 17 grudnia 2018


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
Krystyna.wawOffline
Temat postu:   PostWysłany: 03-02-2018 - 18:53
Sympatyk


Dołączył: 28-04-2016
Posty: 1462

Status: Offline
Jeszcze tutaj zapytaj
http://www.ahnenblattportal.de/viewtopi ... efb0cdb37d
Jak nie znasz niemieckiego lub kogoś znającego, to po angielsku bym próbowała
http://www.ahnenblattportal.de/viewforum.php?f=51

_________________
Krystyna


*** Szarlip, Zakępscy, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
mar_janOffline
Temat postu:   PostWysłany: 03-02-2018 - 20:03
Sympatyk


Dołączył: 24-08-2013
Posty: 43

Status: Offline
Dziękuję za linki, już tam sprawdzałem, mają ten sam problem.

_________________
pozdrawiam wszystkich czytelników, Mariusz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
JackparaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 15-02-2018 - 15:31
Sympatyk


Dołączył: 26-01-2014
Posty: 61

Status: Offline
Witam,
Czy jest w tym programie możliwość wyboru osób do wydruku listy gdzie chciałbym wybrać powiedzmy sobie 20 osób z listy ale zaznaczyć je wszystkie od razu a nie każdego odhaczać osobno? Kombinacja klawiszy shift i kliknięcie w tym wypadku nie działa.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
annarenataOffline
Temat postu:   PostWysłany: 24-03-2018 - 16:04
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 08-02-2016
Posty: 39

Status: Offline
Właśnie ściągnęłam sobie Ahn, ale przyznam się, że czarna magia na tą chwilę. Czy jest może polska instrukcja? A ponadto jakimś cudem udało mi się z MH ściągnąć drzewo do Gedcom - ale nie mam pojęcia w jaki sposób '' wkleić '' go do Ahn. Czytałam o Ahn , że prosty, intuicyjny itd ale teraz zastanawiam się czy tak faktycznie jest. Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć? Dziękuję.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Kaluga_LeszekOffline
Temat postu:   PostWysłany: 24-03-2018 - 16:26


Dołączył: 17-02-2016
Posty: 8

Status: Offline
Pliki/Otwórz/Pliki GEDCOM.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Steamroller_FlyOffline
Temat postu:   PostWysłany: 24-03-2018 - 16:28
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 07-11-2012
Posty: 244
Skąd: Zakroczym
Status: Offline
Znacie jakiś myk, aby automatycznie posortować chronologicznie drzewo, ale aby nasi bezpośredni przodkowie byli na pierwszym miejscu ?

_________________
Radek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
annarenataOffline
Temat postu:   PostWysłany: 24-03-2018 - 17:34
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 08-02-2016
Posty: 39

Status: Offline
Kaluga_Leszek napisał:
Pliki/Otwórz/Pliki GEDCOM.


i otwiera mi się dysk komputera i chyba powinnam coś wybrać ? wpisać nazwę pliku. Przerasta mnie to.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Mendyka_GrzegorzOffline
Temat postu:   PostWysłany: 24-03-2018 - 17:46
Sympatyk


Dołączył: 11-07-2006
Posty: 478
Skąd: Wrocław/Kalisz
Status: Offline
annarenata napisał:
Kaluga_Leszek napisał:
Pliki/Otwórz/Pliki GEDCOM.


i otwiera mi się dysk komputera i chyba powinnam coś wybrać ? wpisać nazwę pliku. Przerasta mnie to.

Zadzwoń 502840055 , poprowadzę za rączkę w Ahnenblatt😊
Grzegorz z Wrocławia
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
mariazgoraOffline
Temat postu:   PostWysłany: 20-04-2018 - 18:52
Sympatyk


Dołączył: 07-02-2014
Posty: 155

Status: Offline
Mam taki problem na Ahnenblacie i nie widzę wyjaśnienia do niego.
Chodzi mi o możliwość dopisania we właściwej kolejności dziecka lub rodzeństwa, które urodziło się wcześniej niż te wpisane dotychczas.
Czy konieczne jest wykasowanie wszystkich wpisanych z ich danymi żeby wpisać to jedno we właśćiwym miejscu i na nowo wprowadzać te osoby wykasowane i ich dane?

Uprzejmie proszę o pomoc.
Maria
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
piotr_nojszewskiOffline
Temat postu:   PostWysłany: 20-04-2018 - 18:56
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 21-04-2013
Posty: 1323
Skąd: Warszawa
Status: Offline
Proszę posortować rodzeństwo
Opracuj - sortuj rodzinę
Ale trzeba mieć wpisane daty urodzenia

_________________
pozdrawiam
Piotr
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
mariazgoraOffline
Temat postu:   PostWysłany: 20-04-2018 - 19:05
Sympatyk


Dołączył: 07-02-2014
Posty: 155

Status: Offline
Stokrotne dzięki Smile działa !!!! A ja tak długo męczyłam się ustawianiem kolejności droga wykasowywania, aż w końcu zmęczyłam się i zapytałam Smile

Pozdrawiam.
Maria
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
elgra
Temat postu:   PostWysłany: 20-04-2018 - 21:36
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 01-05-2008
Posty: 2136

Jeśli sortowanie nie pomaga, to znaczy, ze po dacie jest spacja i trzeba ją usunąć.

_________________
Pozdrawiam, Elżbieta z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
aniemirkaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 20-04-2018 - 21:44
Sympatyk


Dołączył: 16-07-2010
Posty: 175
Skąd: Warszawa
Status: Offline
Puste znaki na początku/końcu można szybko i łatwo usunąć przez "Wyrównaj format danych"

_________________
Pozdrawiam
- Ania

W kręgu moich zainteresowań są przede wszystkim nazwiska z XVII wieku: Dmowski (gniazdo rodowe Dmochy, Świnary), Kisieliński (Kisielany Żmichy), Lewociuk (Czeremcha), Niemirka (Niemirki), Skolimowski (Skolimów Roguziec).
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Steamroller_FlyOffline
Temat postu:   PostWysłany: 21-04-2018 - 06:25
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 07-11-2012
Posty: 244
Skąd: Zakroczym
Status: Offline
Polecam Ahnenblatt w wersji 3.0 beta5 - można dowolnie pozycjonować osoby.

_________________
Radek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Topolinski_JozefOffline
Temat postu:   PostWysłany: 21-04-2018 - 07:06
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 31-05-2007
Posty: 230
Skąd: Grudziądz, Hamburg
Status: Offline
Witam,
Steamroller_Fly napisał:
Polecam Ahnenblatt w wersji 3.0 beta5 - można dowolnie pozycjonować osoby.

kilka postów wcześniej pojawiła się taka uwaga:
Topolinski_Jozef napisał:
Witam,
piotr_nojszewski napisał:
Pojawiła się beta Ahnenblatt 3.0
Betę należy raczej instalowac obok wersji stabilnej i sobie potestować.
...

wersję 3.0 można testować ale koniecznie na kopii swoich danych rodzinnych. Wersja finalna 3.0 będzie programem płatnym Sad

_________________
Pozdrawiam
Józef
...........

http://topolinscy.eu/
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg

Zarząd PTG: ptg@genealodzy.pl.:. rss Nasz RSS .:. Administrator strony: admin@genealodzy.pl
Strona wygenerowana w czasie 0.066066 sekund(y)