Genealodzy.PL Podziel się na Facebooku

Genealodzy.PL

Użytkownik: Rejestracja
Hasło: Pamiętaj

Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty 14:43 niedziela, 15 września 2019

longpixel


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
elgra
Temat postu:   PostWysłany: 21-10-2018 - 18:25
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 01-05-2008
Posty: 2340

Bea napisał:
Nie wiem w którym miejscu zgłosić problem - indeksy z parafii Dziektarzewo (woj. mazowieckie), a konkretnie zgony z lat 1841-43 źle się wgrały na serwer, żeby nie tłumaczyć opisowo pokażę po prostu linka:
http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... rdertable=
(patrzymy na nazwisko matki)


Należy zgłosić adminowi danego województwa.

http://geneteka.genealodzy.pl/jak-indek ... p?lang=pol

_________________
Pozdrawiam, Elżbieta z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
historyk1920Offline
Temat postu:   PostWysłany: 22-10-2018 - 22:02
Sympatyk


Dołączył: 06-01-2014
Posty: 712

Status: Offline
Witajcie !
Mam problem z otwarciem" Genetki"!
Strona niedostępna - taki napis ukazuje się na ekranie komputera.
Czy występuje taki problem u wszystkich, czy tylko u mnie?

Pozdrawiam
Marek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Piotr_KierzkowskiOffline
Temat postu:   PostWysłany: 22-10-2018 - 22:17
Zasłużony


Dołączył: 09-09-2012
Posty: 2

Status: Offline
Witam,
Mam też podobny problem. Pojawia się komunikat o wirusie kiedy uruchamiam Geneszukacza
Pozdrawiam,
Piotr
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Sroczyński_WłodzimierzOffline
Temat postu:   PostWysłany: 22-10-2018 - 22:36
Zasłużony
Członek PTG


Dołączył: 09-10-2008
Posty: 18689
Skąd: Warszawa
Status: Offline
nie widzę żadnych
ale...geneszukacz to https (jak genealodzy.pl, a gentEka (może tu jest ból w literówce?) - nie.
Co dziwne trochęSmile

_________________
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
http://genealodzy.pl/index.php?module=M ... 3odzimierz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Koluszkowski_HenrykOffline
Temat postu:   PostWysłany: 22-10-2018 - 22:43
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 31-10-2013
Posty: 43

Status: Offline
U mnie też ten problem. Korzystam z avast i przerywa połączenie z geneteka.genealodzy.pl podając komunikat:
Zagrożenie zneutralizowane.
Bezpiecznie przerwaliśmy połączenie z plikiem geneteka.genealodzy.pl, ponieważ był zainfekowany wirusem URL:Phishing.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Łuniewska_EwaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 22-10-2018 - 23:12
Sympatyk


Dołączył: 17-03-2015
Posty: 357

Status: Offline
Potwierdzam, mam ten sam problem.
Pozdrawiam. Łuniewska Ewa.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Borchardt_UrszulaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 22-10-2018 - 23:45
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 15-10-2012
Posty: 24

Status: Offline
Nie tylko geneteka, u mnie komunikat przy próbie wejścia do geneszukacz.genealodzy.pl : zainfekowany wirusem HTML:ChaseBank-A[Phish] - też korzystam z Avast
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Sroczyński_WłodzimierzOffline
Temat postu:   PostWysłany: 22-10-2018 - 23:47
Zasłużony
Członek PTG


Dołączył: 09-10-2008
Posty: 18689
Skąd: Warszawa
Status: Offline
o, to już wiadomo, że
nie chodzi o szyfrowanie (s) czy http, a właściwie jego brak
i jest prawdopodobnie związane z avastem

_________________
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
http://genealodzy.pl/index.php?module=M ... 3odzimierz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Koluszkowski_HenrykOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2018 - 01:01
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 31-10-2013
Posty: 43

Status: Offline
Jeśli pojawi się jakieś rozwiązanie, to proszę o informacje.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Jarosław_MłynikOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2018 - 08:11
Członek PTG


Dołączył: 01-09-2015
Posty: 91

Status: Offline
To jest akurat tak zwany false positive:

https://community.spiceworks.com/topic/ ... nk-a-phish

--
Pozdrawiam
Jarosław Młynik
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Sroczyński_WłodzimierzOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2018 - 11:29
Zasłużony
Członek PTG


Dołączył: 09-10-2008
Posty: 18689
Skąd: Warszawa
Status: Offline
a skomentujesz brak "s" przy genetece w kontekście https pozostałych?

_________________
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
http://genealodzy.pl/index.php?module=M ... 3odzimierz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Al_MiaOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2018 - 20:09
Sympatyk


Dołączył: 08-11-2013
Posty: 862

Status: Offline
Mam też ten problem. Korzystam z avast i przerywa połączenie z geneteka.genealodzy.pl podając komunikat:
Zagrożenie zneutralizowane.
Bezpiecznie przerwaliśmy połączenie z plikiem geneteka.genealodzy.pl, ponieważ był zainfekowany wirusem URL:Phishing.


? Embarassed
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Jarosław_MłynikOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2018 - 21:50
Członek PTG


Dołączył: 01-09-2015
Posty: 91

Status: Offline
Sroczyński_Włodzimierz napisał:
a skomentujesz brak "s" przy genetece w kontekście https pozostałych?


Nie, nie skomentuję. https z letsencrypt to "bułka z masłem". Na mojej instalacji będzie wszędzie https - nic to nie kosztuje.

Spytaj administratora tego serwera Smile

Pozdrawiam
jm.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Sroczyński_WłodzimierzOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2018 - 21:57
Zasłużony
Członek PTG


Dołączył: 09-10-2008
Posty: 18689
Skąd: Warszawa
Status: Offline
Ok, chciałem wykluczyć możliwość, że akurat geneteka z uwagi na coś (?) mniej się nadaje lub mniej jest potrzebne w tym przypadku. Dziękuję.

_________________
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
http://genealodzy.pl/index.php?module=M ... 3odzimierz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Jarosław_MłynikOffline
Temat postu:   PostWysłany: 23-10-2018 - 21:58
Członek PTG


Dołączył: 01-09-2015
Posty: 91

Status: Offline
Sprawa z avastem za kilka dni się zakończy. Oni wypuszczą nową bazę sygnatur i przestanie zgłaszać te błędy.

Niestety nie ma na to rady. Czasami tak programy antywirusowe działają.

--
Pozdrawiam
Jarosław Młynik
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg
Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego zawiera forum genealogiczne i bazy danych przydatne dla genealogów © 2006-2019 Polskie Towarzystwo Genealogiczne
kontakt:
Strona wygenerowana w czasie 0.068419 sekund(y)