Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty
środa, 26 lutego 2020

longpixel


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
wołczuchOffline
Temat postu:   PostWysłany: 04-06-2012 - 11:55
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 26-08-2009
Posty: 297
Skąd: o!polskie
Status: Offline
Ja już 2 dni się męczę, aby wstawić nowe zdjęcie
Plik ma odpowiednie rozmiary i mało zajmuje...

Brak informacji o błędzie, powinno się "wgrywać" - a tu nie

_________________
Szukam informacji na temat miejscowości:
Gródek Jagielloński, Rodatycze, Wołczuchy i okolic
Wąwolnica, Skrudki, Garbów
Zakliczyn k. Myślenic
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
valdeqOffline
Temat postu: Nie mogę zmianić avatara  PostWysłany: 09-04-2013 - 21:18
Zasłużony
Członek PTG


Dołączył: 03-03-2013
Posty: 240
Skąd: śląskie
Status: Offline
Temat:"nie mogę zmianić avatara"

nie mogę zmianić avatara, plik mam jpg, mniej niz 100x100 pix a i tak nie wgrywa go

_________________
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
lukrakOffline
Temat postu:   PostWysłany: 09-04-2013 - 21:54
Sympatyk


Dołączył: 01-03-2007
Posty: 31

Status: Offline
Witam,

Ja mam podobnie zawsze wyskakuje mi błąd wielkości pliku, nawet jak pikselami odpowiada wymaganiom, ogólnie plik ma 90 KB, w czym może być problem.

_________________
Pozdrawiam
Rakocki Łukasz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Gadu-Gadu MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
sebastian_gasiorekOffline
Temat postu:   PostWysłany: 09-04-2013 - 23:46
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 18-11-2007
Posty: 515

Status: Offline
Witam,

Proszę spróbować teraz.

_________________
Pozdrawiam,
Sebastian Gąsiorek

http://genrod.eu - największe opracowanie Kwiatkowskich (6 tys. osób)
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Bea
Temat postu:   PostWysłany: 09-04-2013 - 23:50
Sympatyk


Dołączył: 01-06-2009
Posty: 1336
Skąd: Mazowsze (Ziemia Zawkrzańska)
czasem plik jest jpg, ale sztucznie zmieniono mu rozszerzenie
Spróbuj plik zapisać jeszcze raz (poprzez zapisz jako..), pilnując żeby żaden z rozmiarów nie był większy niż 100px
No i rozmiar, mój avatar ma 8,79 kB ..... nie 90!!

_________________
Beata

parafie warszawskie w latach 1826-1939: link
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
sebastian_gasiorekOffline
Temat postu:   PostWysłany: 09-04-2013 - 23:53
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 18-11-2007
Posty: 515

Status: Offline
Beato,

W tej chwili nie powinno być już takich problemów. Smile
Uruchomiłem funkcję automatycznego dostosowania avatara gdy przekracza wymagane rozmiary.

_________________
Pozdrawiam,
Sebastian Gąsiorek

http://genrod.eu - największe opracowanie Kwiatkowskich (6 tys. osób)
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
lukrakOffline
Temat postu:   PostWysłany: 10-04-2013 - 07:54
Sympatyk


Dołączył: 01-03-2007
Posty: 31

Status: Offline
Witam,

Udało się już wszystko działa Smile

_________________
Pozdrawiam
Rakocki Łukasz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Gadu-Gadu MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
valdeqOffline
Temat postu:   PostWysłany: 10-04-2013 - 12:19
Zasłużony
Członek PTG


Dołączył: 03-03-2013
Posty: 240
Skąd: śląskie
Status: Offline
super, teraz wszystko działa. pozdrawiam

_________________
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
RafaelOffline
Temat postu: Ponawiam pytanie - jak wstawić zdjęcie ?  PostWysłany: 25-04-2015 - 11:30
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 29-04-2008
Posty: 486
Skąd: Kozietuły/Łomianki
Status: Offline
Witam,

Próbuję wstawić zdjęcie zgodnie z instrukcją. Klikam "wgraj" i znika mi odnośnik do zdjęcia.
Brak zdjęcia wśród pozostałych avatarów, brak jakiejkolwiek informacji np. że zdjęcie za duże.
Proszę o pomoc.

_________________
Pozdrawiam
Rafał

Poszukuję wszelkich informacji i kontaktu z krewnymi rodzeństwa pradziadków:
Warszawa - Bańkowscy, Kabot.
https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopi ... icka.phtml
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Sroczyński_WłodzimierzOffline
Temat postu: Ponawiam pytanie - jak wstawić zdjęcie ?  PostWysłany: 28-05-2015 - 09:14
Zasłużony
Członek PTG


Dołączył: 09-10-2008
Posty: 19737
Skąd: Warszawa
Status: Offline
też mam problem j.w.
100x100 8kB jpg nazwa dość standardowa, krótka, bez znaków polskich lub specjalnych
poprzez http://genealodzy.pl/index.php?module=Avatar
nei wgrywa sie i nie ma informacji o błędzie

przu okazji: warto chyba rozważyć inne niż jpgowe formaty, nikeoniecznie od razu animowane, ale oszczędniejsze jakieś bo 10kB to nie jest dużo

_________________
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
http://genealodzy.pl/index.php?module=M ... 3odzimierz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Constanta
Temat postu: Jak zmienić awatar ?  PostWysłany: 04-12-2015 - 01:47
Sympatyk


Dołączył: 04-11-2014
Posty: 10

proszę


Ostatnio zmieniony przez Constanta dnia 18-02-2016 - 23:59, w całości zmieniany 2 razy
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
zmadOffline
Temat postu: Jak zmienić awatar ?  PostWysłany: 04-12-2015 - 10:53
Sympatyk


Dołączył: 05-01-2009
Posty: 440
Skąd: Melbourne. Au
Status: Offline
Podnosze pytanie na sama gore. Tez mnie to interesuje.

Zbyszek Maderski
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
kwroblewskaOffline
Temat postu: Jak zmienić awatar ?  PostWysłany: 04-12-2015 - 13:58
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 16-08-2007
Posty: 2877
Skąd: Łódź
Status: Offline
loguję sie na forum - moje konto - zmień avatar- w pasku wgraj plik-wyczyść kliknęłam- wylogowałam się- i ponownie zalogowałam na forum i mojego avataru czyli uśmiechniętego pyska psa nie ma Sad

za kilka dni się pojawi, gdy się ponownie zaloguję- wybiorę foto - wgraj - wyloguję się z forum i ponownie zaloguje i wróci uśmiechnięty pysk Smile

tak to robię - widać- nie widać-widać

Proszę napisać czy się udało.

___
Krystyna
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Constanta
Temat postu: Jak zmienić awatar ?  PostWysłany: 04-12-2015 - 19:50
Sympatyk


Dołączył: 04-11-2014
Posty: 10

Bardzo dziękuję


Ostatnio zmieniony przez Constanta dnia 15-02-2016 - 15:32, w całości zmieniany 1 raz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
zmadOffline
Temat postu: Jak zmienić awatar ?  PostWysłany: 04-12-2015 - 21:29
Sympatyk


Dołączył: 05-01-2009
Posty: 440
Skąd: Melbourne. Au
Status: Offline
Rowniez dziekuje.

Zbyszek Maderski
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg
Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego zawiera forum genealogiczne i bazy danych przydatne dla genealogów © 2006-2019 Polskie Towarzystwo Genealogiczne
kontakt:
Strona wygenerowana w czasie 0.072664 sekund(y)