Genealodzy.PL Podziel się na Facebooku

Genealodzy.PL

Użytkownik: Rejestracja
Hasło: Pamiętaj

Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty 20:02 niedziela, 16 czerwca 2019

longpixel


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
sq9iduOffline
Temat postu: Jak wstawić swoje zdjęcie? (avatar)  PostWysłany: 03-12-2006 - 12:54


Dołączył: 02-12-2006
Posty: 1
Skąd: Katowice
Status: Offline
Ja też nie mogę sobie poradzić z umieszczeniem foto w PTG.
Jakoś na GenPol"u nie było tego klopotu.
Proszę o dokladną, przystępną instrukcję.

Alicja
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Młochowski_JacekOffline
Temat postu: Problemy techniczne  PostWysłany: 03-12-2006 - 16:29
Zarząd PTG


Dołączył: 20-06-2006
Posty: 1689
Skąd: Radom
Status: Offline
Zdjęcie (avatar) należy dodać po zalogowaniu się poprzez Twoje Konto ->Zmień avatar (Link) .
W tym samym miejscu możemy go potem wyłaczyć wybierając pusty.gif lub wgrać ponownie inny.
Trochę inaczej (w innym miejscu) jak w Genpolu, ale za to zdjęcia są widoczne również w prywatnych wiadomościach.
Maksymalne wymiary to 100px * 100px.

Jeśli macie problemy lub zdjęcie wymagające obróbki proszę przysłać mi go na maila (w stopce strony). Chętnie pomogę.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Lesiak_HenrykOffline
Temat postu:   PostWysłany: 22-02-2007 - 12:20
Członek PTG


Dołączył: 26-06-2006
Posty: 12
Skąd: Warszawa
Status: Offline
Usiłuję zmienić swój atavar. Przycisk "Przeglądaj"; zaznaczam zdjęcie 75px * 100px na swoim pulpicie z rozszerzeniem .jpg; przycisk "Wgraj" i po chwili znów ukazuje mi się stara wersja ikonki. Zauważyłem, że obecnie mam możliwość przełączenia się albo na pusty.gif albo na wersję którą właśnie usiłuję zmienić. Prosiłbym o podpowiedź - coś robię nie tak?
Pozdrawiam, Heniek.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Gadu-Gadu  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Lesiak_HenrykOffline
Temat postu:   PostWysłany: 22-02-2007 - 15:05
Członek PTG


Dołączył: 26-06-2006
Posty: 12
Skąd: Warszawa
Status: Offline
Udało mi się w tym wątku znaleźć wyjaśnienie mojego kłopotu:
http://genealodzy.pl/modules.php?op=mod ... arget=_top
"Zdjęcie jest nowe. Czasem zdarza się że gdzieś w cache"u (buforze) w komputerze (przeglądarce) lub nawet w sieci, zapisana jest treść strony i nie od razu widać efekt podmiany. Zwłaszcza że nowy plik zdjęcia jest zapisywany pod tą samą nazwą."
Życząc szybkiego rozwiązywania podobnych kłopotów, pozdrawiam uczestników forum.
Heniek
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Gadu-Gadu  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
AnnaZOffline
Temat postu: Jak wstawić swoje zdjecie?  PostWysłany: 17-01-2008 - 11:44
Sympatyk


Dołączył: 16-01-2008
Posty: 27
Skąd: Ustka/Gorzów
Status: Offline
WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE
Proszę o pomoc w wstawieniu swojego zdjęcia,nie wiem co robię nie tak,fotka ma mniej niż 100/100 pikseli,jaki ma być rozmiar np.1,62 KB to za dużo,czy może być obraz JPEG.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Anna Zborowska
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Lesiak_HenrykOffline
Temat postu:   PostWysłany: 17-01-2008 - 14:11
Członek PTG


Dołączył: 26-06-2006
Posty: 12
Skąd: Warszawa
Status: Offline
Też miałem z tym problem. Proponuję poczytać: http://www.genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-74.phtml
Mnie kiedyś pomogło. Życzę powodzenia i pozdrawiam; Heniek L.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Gadu-Gadu  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Lipnik.F.TurasOffline
Temat postu:   PostWysłany: 19-01-2008 - 19:40
Sympatyk


Dołączył: 16-08-2006
Posty: 696
Skąd: Bielsko-Biała
Status: Offline
Droga Aniu . Na pozór wydaje się że zdjęcie jest odpowiednie , ale
wiem już z doświadczenia że to nie zawsze jest tak.
Z rozmiaru 1.62 wynika że to straszna kompresja jaki jest format / rozszerzenie pliku
Forum prosi o /nazwa. jpg
może ty masz inny plik? np gif. png ?
Janek
przeczytaj swoją pocztę na priv na genealodzy to może wspólnie stworzymy
Samouczek dla innych na Forum Genealodzy.pl
fturas
Kolejny raz polecam swoją pomoc dla kolegów i koleżanek
proszę o kontakt zainteresowanych
na adres
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
maria.j.nieOffline
Temat postu:   PostWysłany: 20-01-2008 - 00:41
Zasłużony
Administrator


Dołączył: 19-03-2007
Posty: 2327
Skąd: Lubuskie
Status: Offline
Witam serdecznie wszystkich w Nowym Roku 2008 Very Happy

Droga Aniu ,
polecam wątek, w którym są informacje : jak zmienić avatar, jak zarządzać avatarami, proszę przeczytać artykuł ,
"Spójrzmy sobie w oczy (komentarz) "- Autor: Młochowski_Jacek
Link: http://www.genealodzy.pl/modules.php?op ... arget=_top

Powodzenia Aniu w wstawieniu zdjęcia .Very Happy
Pozdrawiam serdecznie Maria
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
AnnaZOffline
Temat postu: Ponawiam pytanie-jak wstawić zdjęcie?  PostWysłany: 31-01-2008 - 18:38
Sympatyk


Dołączył: 16-01-2008
Posty: 27
Skąd: Ustka/Gorzów
Status: Offline
Kochani !!! jakiś czas temu prosiłam o pomoc w wstawieniu fotki na swoim koncie,niestety moje wielokrotne próby nie powiodły się,co robię nie tak a może zdjęcie jest nie odpowiednie?
Zdjęcie jest w rozmiarze 1,92 KB
97x97
Typ:obraz JPEG
Pozdrawiam Anna Zborowska Embarassed
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Babcia_Ela
Temat postu: Ponawiam pytanie - jak wstawi zdjęcie ?  PostWysłany: 01-02-2008 - 00:20
Sympatyk


Dołączył: 19-07-2007
Posty: 213
Skąd: Warszawa
Witam Anno,
Nikt Ci nie odpowiada,bo widocznie Towarzystwo baluje - karnawał sie kończy!
JA nie jestem specjalistką od wstawiania zdjęcia ,ale udało mi się to zrobic.
Weszłam na ..twoje konto..- potem ..twój avatar,, - ,,przeglądaj ,,.
Wyświetlą sie Twoje pliki.Znajdz ten ,gdzie masz zdjęcie ,kliknij na nie i
potem ,,wstaw,,.
Może to nie jest dokładnie,ale spróbuj.
Powodzenia.
Ela Pat. Smile
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
AnnaZOffline
Temat postu: Ponawiam pytanie - jak wstawi zdjęcie ?  PostWysłany: 01-02-2008 - 01:23
Sympatyk


Dołączył: 16-01-2008
Posty: 27
Skąd: Ustka/Gorzów
Status: Offline
Eluniu tak robiłam nawet poprosiłam o pomoc i wysłałam zdjęcie do Administratora ,także dwóm osobą które chciały mi pomóc-i nic !!!
Chyba tak już zostanę na pół anonimowa Sad
Anna
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
maria.j.nieOffline
Temat postu: Ponawiam pytanie - jak wstawić zdjęcie ?  PostWysłany: 01-02-2008 - 12:08
Zasłużony
Administrator


Dołączył: 19-03-2007
Posty: 2327
Skąd: Lubuskie
Status: Offline
Witam Anno,


Plecam artykuł "Spójrzmy sobie w oczy (komentarz) "- Autor: Młochowski_Jacek, proszę Link :
http://genealodzy.pl/name-News-article-sid-17.phtml
w którym są informacje : jak zmienić avatar, jak zarządzać avatarami , proszę przeczytać artykuł .
Sprawdź proszę, Anno swój wcześniejszy wątek : Jak wstawić zdjęcie.
http://www.genealodzy.pl/index.php?name ... ight=#6894

Plik .jpg musi mieć poniżej 10kB i nie więcej niż 100x100 pikseli

Pozdrawiam serdecznie, wszystkiego dobrego Maria


Ostatnio zmieniony przez maria.j.nie dnia 01-02-2008 - 12:24, w całości zmieniany 1 raz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
AnnaZOffline
Temat postu: Ponawiam pytanie - jak wstawić zdjęcie ?  PostWysłany: 01-02-2008 - 12:23
Sympatyk


Dołączył: 16-01-2008
Posty: 27
Skąd: Ustka/Gorzów
Status: Offline
Droga Mario robiłam wszystko według "instrukcji" i nie wychodzi po prostu dam sobie już spokój,nie będę już nikogo zamęczac.
Dziękuję za szczere chęci i pozdrawiam
Anna
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
maria.j.nieOffline
Temat postu: Ponawiam pytanie - jak wstawić zdjęcie ?  PostWysłany: 01-02-2008 - 12:28
Zasłużony
Administrator


Dołączył: 19-03-2007
Posty: 2327
Skąd: Lubuskie
Status: Offline
Aniu ,
w Gen-Pol wyszło Tobie bardzo dobrze Very Happy
Życzę powodzenia i miłego dnia..
Pozdrawiam serdecznie Maria
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wlodzimierz_MacewiczOffline
Temat postu: Ponawiam pytanie - jak wstawić zdjęcie ?  PostWysłany: 01-02-2008 - 13:39
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 11-04-2007
Posty: 332
Skąd: Warszawa
Status: Offline
ja tez probowalem wstawic i sie nie dalo (na gorze pojawil sie komunikat ze nie moze skopiowac)

zdjecie 50x50 jpg
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg
Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego zawiera forum genealogiczne i bazy danych przydatne dla genealogów © 2006-2019 Polskie Towarzystwo Genealogiczne
kontakt:
Strona wygenerowana w czasie 0.072642 sekund(y)