Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego

flag-pol flag-eng home login logout Forum Fotoalbum Geneszukacz Parafie Geneteka Metryki Deklaracja Legiony Straty
środa, 16 października 2019

longpixel


Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
JreneuszOffline
Temat postu: Błąd w województwie  PostWysłany: 13-04-2007 - 00:01
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 22-02-2007
Posty: 10

Status: Offline
Parafia Bolimów znajdowała się w dawnym woj. Skierniewickim a obecnie w Łódzkim.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Adam_KalembaOffline
Temat postu: Tenczyn zamiast Tenczynek  PostWysłany: 13-04-2007 - 09:28
Sympatyk


Dołączył: 16-11-2006
Posty: 74
Skąd: Kraków/Tenczynek woj. małopolskie
Status: Offline
Witaj Jacku,
Mam uwagę do Katalogu zasobów metrykalnych, chodzi o miejscowość Tenczyn 312, błędnie jest przepisane ze strony GenPol-u Tenczynek, adres Tenczyn, taka miejscowość Tenczynek w Polsce jest tylko jedna, jakby to się dało poprawić, ferdek61

_________________
Pozdrawiam
Adam
Kalemba
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Gadu-Gadu MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Piotr_MłynarczykOffline
Temat postu: Bolimów, parafia św.Trójcy  PostWysłany: 13-04-2007 - 12:54
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 27-06-2006
Posty: 59
Skąd: Wilcza Góra/Lesznowola (TGCP)
Status: Offline
Problem. o którym pisze Ireneusz zgłaszałem już autorowi "Katalogu" Staszkowi Pieniążkowi.
Przypisanie do różnych województw podwójnie niektórych parafii to nie jednostkowy przypadek. Kilka dni temu np Bolimów miał lokalizacje w skierniewickim i świętokrzyskim, a dziś jest skierniewickie i sieradzkie Very Happy
Ale też i o to właśnie Stanisław prosił by zgłaszać uwagi do KZM, żeby jak najbardziej go uaktualniać
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Gadu-Gadu MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Młochowski_JacekOffline
Temat postu: Bolimów, błąd w województwie.  PostWysłany: 13-04-2007 - 19:24
Zarząd PTG


Dołączył: 20-06-2006
Posty: 1689
Skąd: Radom
Status: Offline
Ale w obu przypadkach był to ten sam rekord bazy danych tj. Bolimów - parafia 9507. To oczywiście nie Staszka wina, tylko mały wypadek przy pracy. Mały błąd który powstał przy kolejnej przeróbce bazy, ale oczywiście do naprawienia. Już nie wyświetla się podwójnie ale tymczasem parafiom sieradzkiego i skierniewickiego wyświetla się województwo "sieradzkie lub skierniewickie". Dziękuję za uwagi.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
donataOffline
Temat postu: Wyszukiwarka - Katalog Zasobów Metrykalnych  PostWysłany: 12-09-2007 - 13:15
Sympatyk


Dołączył: 21-04-2007
Posty: 170
Skąd: Radlin/k.Wodzisławia Śl.
Status: Offline
Witam!

Piszę po raz drugi. Pierwszego postu nie udało mi się wysłać.
Nie wiem czy ja robię coś nie tak, może mi podpowie ktoś
z doświadczonych internautów? U mnie nie działa wyszukiwaraka
w Katalogu Zasobów Metrykalnych. Nie umię też przechodzić do stron
kolejnych, jeżeli temat liczy ich więcej. Rolling Eyes


Serdecznie pozdrawiam.
Donata.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Gadu-Gadu  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Ewa_SzczodruchOffline
Temat postu:   PostWysłany: 12-09-2007 - 13:55
Zasłużony
Sympatyk


Dołączył: 10-12-2006
Posty: 3759
Skąd: Toruń
Status: Offline
Witaj Donato Very Happy

Powoli wszystko się uładzi. Wyszukiwarka u mnie działa, więc może niech się wypowiedzą eksperci od Twojej Wink . Z początku też miałam kłopoty z wysyłaniem wiadomości z Jackowego forum. Po prostu 'wyrzucało mnie' a forum się zamykało. Ale byłam uparta i zostałam. Jeżeli chodzi o strony, to są one numerowane w dolnym lewym rogu na samiutkim dole. Na pewno sobie poradzisz.

Pozdrawiam cieplutko, Ewa Szczodruch

P. S. Wędrując po forach, nauczyłam się, że czasem dużo daje zmiana wyszukiwarki. Teraz też używam zamiennie dwóch : Internet Explorer i Mozilla Firefox.
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
markspOffline
Temat postu:   PostWysłany: 12-09-2007 - 14:01
Nieaktywny


Dołączył: 03-07-2007
Posty: 86
Skąd: Warszawa
Status: Offline
Jest to pewnie błąd programu w funkcji "check box" nie akceptuje wstawionej wartości "Osób na stronie" .Ustawiona wartość default "5" powoduje wyświetlenie takiej ilości dla danego zasobu i nie wystawia przejścia do wyświetlenia następnej strony.Program do poprawki.
Dotyczy wyszukiwania osób w genetece /zadana wartość 50 na stronę/powraca do default 5
Pozdrawiam


Ostatnio zmieniony przez marksp dnia 12-09-2007 - 20:18, w całości zmieniany 1 raz
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Gadu-Gadu MSN Messenger Numer ICQ 
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
maria.j.nieOffline
Temat postu:   PostWysłany: 12-09-2007 - 14:08
Zasłużony
Administrator


Dołączył: 19-03-2007
Posty: 2333
Skąd: Lubuskie
Status: Offline
Witam Donato Smile
wysłałam podpowiedź na Twoje GG.
Pozdrawiam serdecznie Maria
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Młochowski_JacekOffline
Temat postu:   PostWysłany: 12-09-2007 - 17:09
Zarząd PTG


Dołączył: 20-06-2006
Posty: 1689
Skąd: Radom
Status: Offline
Po wpisaniu do okna wyszukiwarki nazwy lub początku nazwy parafii no. Białobrze i wciśnięciu przycisku [Szukaj] powinna wyświetlić sie tabela z wszystkimi nazwami parafii zaczynającymi sie od Białobrze Zaznaczenie pola [v]Szukanie dokładne ograniczy wyszukiwanie do parafii Białobrze zamiast do wszystkich zaczynających sie od Białobrze... . Ponieważ parafii Białobrze nie ma więc wynikiem będzie pusta tabela.
Wracając do tabeli z wynikami wyszukiwania, Nazwa miejscowości i wezwanie (nazwa) parafii są linkami, więc kliknięcie w nie zaprowadzi nas na stronę zawierającymi więcej szczegółów dotyczących parafii.

_________________
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
donataOffline
Temat postu:   PostWysłany: 12-09-2007 - 18:54
Sympatyk


Dołączył: 21-04-2007
Posty: 170
Skąd: Radlin/k.Wodzisławia Śl.
Status: Offline
Witam!


Bardzo Wam wszystkim dziękuję za podpowiedzi.
Robiłam tak do tej pory jak radziła mi Maria i Jacek.
Tym sposobem wyszukałam sobie dużo parafii w interesujących mnie miejscowościach. Od kilku dni chcąc sprawdzić inne leżące w moim zainteresowaniu, po wpisaniu i naciśnięciu SZUKAJ
okienko robi sie puste.
Jeżeli zaś chodzi o strony , to i te w dolnym lewym rogu jak i górnym lewym rogu, przy naciśnięciu na " cyferkę" lub "nastepna" nie otwiera się, pokazuje się pierwsza strona.
Z komputerem chyba wszystko w porządku, bo nie mam z tym problemu na "genpolu"
Zaś to co pisze marksp, jest dla mnie czarna magią.

Pozdrawiam serdecznie.
Donata Crying or Very sad
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Gadu-Gadu  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Młochowski_JacekOffline
Temat postu:   PostWysłany: 12-09-2007 - 23:27
Zarząd PTG


Dołączył: 20-06-2006
Posty: 1689
Skąd: Radom
Status: Offline
Problem występował (poprawiłem to) tylko przy wchodzeniu na stronę przez www.genealodzy.com natomiast przez genealodzy.pl było i jest prawidłowo.

donata napisał:
Zaś to co pisze marksp, jest dla mnie czarna magią.

marksp źle Cię zrozumiał i napisał o wyszukiwaniu w Genetece a nie w KZM.

Natomiast odpowiadając na jego zarzut dotyczący Geneteki, nie jest to błąd tylko zamierzone ograniczenie. Jeśli chcemy przeszukać jednym kliknięciem wszystkie rejestry (urodzenia, małżeństwa i zgony) we wszystkich księgach to ze względu na wielkość odpowiedzi ograniczyłem wyświetlanie w każdym rejestrze do 5 osób (3x50 osób dawałoby listę 150 wyników). Pozwala to na zorientowanie się w których rejestrach szukane nazwisko występuje, aby następnie przeszukiwać rejestry oddzielnie. Przy wyborze innego kryterium niż wszystkie rejestry we wszystkich księgach takie ograniczenie do 5 osób w rejestrze nie występuje i można ustawić inną ilość osób na stronie.

_________________
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora MSN Messenger  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
donataOffline
Temat postu: Wyszukiwarka dziala!  PostWysłany: 13-09-2007 - 11:47
Sympatyk


Dołączył: 21-04-2007
Posty: 170
Skąd: Radlin/k.Wodzisławia Śl.
Status: Offline
Witam!

Bardzo dziękuję za zainteresowanie się moim problemem Jackowi, który wszystko sprawdził i naprawił. Już wszystko działa.
Jestem niezmiernie wdzięczna. Czasami mam obiekcje, by się z takimi sprawami zglaszać, aby nie narazić się na śmieszność.
Taki ze mnie raczkujący komputerowiec, samouk. Dopiero w sierpniu skończyłam czterotygodniowe warsztaty z podstaw
obsługi komputera i internetu organizowane dla "....dziesięcio-latkow" przez Gminne Centrum Informacji w naszym mieście.
Chwała im za to, że myślą też i osobach w średnim wieku. Myślę, że młodzież nie pozostawi nas daleko w tyle w
obsłudze nowoczesnych urządzeń XXI wieku. Very Happy

Pozdrawiam serdecznie.
Donata

P.S. Wchodzę zawsze na stronę przez:www.genealodzy.com
Tak mam zapisane w "Ulubionych"
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Gadu-Gadu  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
maria.j.nieOffline
Temat postu:   PostWysłany: 13-09-2007 - 16:02
Zasłużony
Administrator


Dołączył: 19-03-2007
Posty: 2333
Skąd: Lubuskie
Status: Offline
Witam kwiat ,
dajesz sobie świetnie radę Donato.
Życzę wszystkiego dobrego oraz wspaniałych odkryć w tworzeniu genealogii Twojej rodziny.
Pozdrawiam serdecznie Maria Very Happy
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
donataOffline
Temat postu:   PostWysłany: 14-09-2007 - 06:35
Sympatyk


Dołączył: 21-04-2007
Posty: 170
Skąd: Radlin/k.Wodzisławia Śl.
Status: Offline
Witam.
Serdecznie Ci dziękuję Mario za te piękne słowa.
Pozdrawiam gorąco. Very Happy

Donata
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Gadu-Gadu  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
dutchmanOffline
Temat postu: mala niescislosc: Zbaraz lezy w woj. tarnopolskim  PostWysłany: 13-10-2007 - 18:28
Sympatyk


Dołączył: 09-05-2007
Posty: 20
Skąd: amsterdam
Status: Offline
Witam,
Wpisujac w "Katalogu Zasobow Metrykalnych" miejscowosc Zbaraz, otrzymalem m. innymi informacje, ze miejscowosc ta znajduje sie w dawnym wojewodztnie lwowskim. Otoz jestem pewien ze nie bylo to wojewodztwo lwowskie, a tarnopolskie.

serdecznie pozdrawiam
dutchman
 
 Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Odpowiedz z cytatem Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Powered by PNphpBB2 © 2003-2006 The PNphpBB Group
Credits
donate.jpg
Serwis Polskiego Towarzystwa Genealogicznego zawiera forum genealogiczne i bazy danych przydatne dla genealogów © 2006-2019 Polskie Towarzystwo Genealogiczne
kontakt:
Strona wygenerowana w czasie 0.068842 sekund(y)